Приклад заповнення форми 20-ОПП

Приклад заповнення форми 20-ОПП
Ключові слова: оренда приміщення, суборенда, об'єкт оподаткування, зміна відомостей
 

Форма 20-ОПП заповнюється і подається відповідно до Порядку обліку платників податків і зборів (наказ Мінфіну від 09.12.2011 № 1588 в редакції від 27.07.2020).

Яку інформацію подавати і коли, йдеться безпосередньо в розділі VIII. Порядку обліку об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням.  


Читати також:
Мінімальна зарплата та прожитковий мінімум у 2021 році
Змінено Положення про реєстрацію платників ПДВ
Робота банків у новорічні та різдвяні свята 2021 року
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


 

Припустимо, що ви вперше подаєте інформацію про об'єкти.

Наприклад, у суб'єкта господарювання є орендоване приміщення, яке використовується ним як стоматологічна поліклініка, один з кабінетів здається в суборенду іншому суб'єкту господарювання.

Власник приміщення — орендодавець (якщо він суб'єкт господарювання) відобразить цю інформацію у своєму звіті за формою 20-ОПП, суборендар кабінету — у своїй формі 20-ОПП.

Наш суб'єкт господарювання відобразить цю інформацію двома рядками так:


 

Рядок 1

В графі 2 "Код ознаки надання інформації" значення "1" означає первинне надання інформації про об'єкти оподаткування.

У графі 3 "474" - Тип об'єкта оподаткування, відповідно до довідника: СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА; в графі 4 вказали назву об'єкта. 00001 - прийнятий суб'єктом внутрішній ідентифікатор.

Відповідно, Ідентифікатор об'єкта оподаткування вказується в графі 5 - 47400001.

У графі 9 "Стан об'єкта оподаткування" вказали "8" - орендується. У графі 10 "Вид права на об'єкт" вказали значення "8" - право короткострокового користування, оренди або найму.
 

Рядок 2

В графі 2 "Код ознаки надання інформації" значення "1" означає первинне надання інформації про об'єкти оподаткування.

У графі 3 "475" - Тип об'єкта оподаткування, відповідно до довідника: СТОМАТОЛОГІЧНІЙ КАБІНЕТ; 00001 - прийнятий суб'єктом внутрішній ідентифікатор.

Відповідно, Ідентифікатор об'єкта оподаткування вказується в графі 5 - 47500001.

У графі 9 "Стан об'єкта оподаткування" вказали "9" - здається в оренду. У графі 10 "Вид права на об'єкт" вказали значення "8" - право короткострокового Користування, оренди або найму.
 

Якщо об'єкти розташовані не за "основним місцем обліку", то в графі 11 ставимо позначку, на підставі цієї оцінки здійснюється взяття на облік в ДПС за неосновним місцем обліку.

Надалі, якщо захочемо змінити відомості про один з цих об'єктів, то вказуємо саме його ідентифікатор (наприклад, зміни вносимо по "стоматологічному кабінету": 47500001), у графі 2 Код ознаки надання інформації "вказуємо значення" 3 - зміна відомостей про об'єкт оподаткування ", а якщо" закриваємо "об'єкт, то вказуємо" 6 - закриття об'єкта оподаткування ".

Для реєстрації РРО / ПРРО вибираємо потрібний із цих двох ідентифікатор, наприклад: 47400001.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: