Що таке «наступне порушення» при застосуванні РРО-штрафів?

Що таке «наступне порушення» при застосуванні РРО-штрафів?
Ключові слова: штрафні санкції, перевірки, розрахункові операції
 

У «ЗІР» було зазначено, що згідно з п. 1 ст. 17 Закону України №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (Закон №265) до суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції з порушеннями вимог Закону №265,  до 01 січня 2022 року за рішенням відповідних контролюючих органів будуть застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

  • за порушення, що вчинено вперше – 10 відс. вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг);
  • за кожне наступне вчинене порушення – 50 відс. вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг).
     

Також читайте, як скасувати помилково проведену суму через РРО/ПРРО.

Застововані вони можуть у випадку встановлення в ході перевірки факту:

1) проведення розрахункових операцій на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг);

2) непроведення розрахункових операцій через РРО з фіскальним режимом роботи;

3) невидача відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції.
 

Зазначена норма Закону №265 встановлює види порушень, які можуть повторюватись тривалий період роботи суб’єкта господарювання, тобто можуть бути однотипними.

Оскільки продаж товару без застосування РРО та/або ПРРО не є триваючим порушенням і невидача касового чеку під час кожного продажу товару визнається окремим порушенням, то наступне незастосування РРО та/або ПРРО при продажу товарів (наданні послуг) є окремим порушенням, тобто наступне незастосування РРО та/або ПРРО чи невидача чеку при продажу товару буде вважатись повторним порушенням.

Тобто, у разі виявлення під час перевірки (мається на увазі одна перевірка) суб’єкта господарювання підтверджених фактів про неодноразове порушення вимог щодо застосування РРО, до особи будуть застосовані наведені вище фінансові санкції.

 

Джерело: Дебет-Кребет

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: