За лютий звітуємо з ПДВ ще за старою формою

За лютий звітуємо з ПДВ ще за старою формою
Ключові слова: зміна декларації, уточнюючий розрахунок, нові форми
 

Наказ Мінфіну №734 передбачає внесення змін до форм декларації з ПДВ і уточнюючого розрахунку з ПДВ.

В п. 46.6 ПКУ вказано, що у разі внесення зміни до правил оподаткування мають змінюватись і форми подачі звітності, а центральний орган виконавчої влади, який і затверджує ці форми, має їх оприлюднити.

До того як будуть визначені нові форми декларації та уточнюючого розрахунку, подача відбувається за діючими на той момент формами. 

Нові форми починають діяти для подання звітності за той період, що слідує за податковим періодом у якому відбулось оприлюднення нових форм. 

Ось тому подавати звітність з ПДВ за формою, що відповідає вимогам наказу №734 вперше потрібно за березень 2021 року (граничний термін подання 20.04.2021 р.).

Уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, зі змінами, внесеними Наказом № 734, подається починаючи з 01.04.2021 р.

Отже, за лютий 2021 року подається декларація ще за старою формою. Для подачі коригування за минулі періоди теж потрібно використовувати стару форму.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: