Заповнення Податкового розрахунку об’єднаної звітності на прикладі M.E.Doc

Заповнення Податкового розрахунку об’єднаної звітності на прикладі M.E.Doc
Ключові слова: тип розрахунку, додатки, відомості
 

В даній статті розберемо заповнення Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. 

Наказ Міністерства Фінансів України №773 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» встановлює форму Податкового розрахунку.

Документ подається щоквартально, з розбивкам по місяцям і у період, що наступає після звітного кварталу. Вперше його потрібно подати за І квартал 2021 рік.

Розрахунок потрібно подавати у випадку, якщо підчас звітного періоду було нараховано дохід.
 

Створюємо Податковий розрахунок

Щоб знайти Податковий розрахунок за формою J/F0500106 у програмі M.E.Doc,  перейдіть у розділ Звітність -  Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ.

Обираємо період квартал та створюємо сам Податковий розрахунок і додатки. Для створення документу окрім періоду потрібно вказати номер та тип розрахунку: звітний, звітний новий, уточнюючий, довідковий (Мал. 1).


Мал. 1

Переходимо до заповнення

Форма включає в себе відомості про роботодавця, працівників та про склад Розрахунку, головної таблиці, що в свою чергу складається з трьох розділів.

При відкритті документу початок форми заповниться автоматично даними з картки підприємства (Мал. 2).


Мал. 2

Потім потрібно вказати кількість додатків до Податкового розрахунку та кількість аркушів. У прикладі до Податкового розрахунку заповнено два додатки: Додаток 1 та Додаток 4 (Мал. 3).

При цьому, у найближчому оновленні буде реалізовано автоматичне заповнення графи кількість додатків для рядків 061 – 066 Податкового розрахунку. Заповнення графи буде виконуватись при відкритті Податкового розрахунку.


Мал. 3

У програмі є можливість автоматичного заповнення Податкового розрахунку даними Додатка 1 (J/F0510106) та Додатка 2 (J0510206) при встановленні відповідних опцій у головному меню: Правка - Заповнення Розрахунку із Додатку 1 та Заповнення Розрахунку із Додатку 2 (за замовчуванням опції встановлено).

Переважна кількість підприємств повинна заповнювати розділ I Податкового розрахунку, тому зупинимось на ньому більш детально.

Розділ I Податкового розрахунку «Нарахування доходу та єдиного внеску за найманих працівників в розрізі місяців звітного кварталу» нагадує таблицю 1 Звіту з ЄСВ (Мал. 4). Цей розділ містить інформацію в розрізі місяців звітного кварталу щодо сум нарахованої заробітної плати за видами виплат, винагороди за договорами ЦПХ, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, сум ЄСВ залежно від ставок та інші подібні показники.


Мал. 4

Після заповнення Податкового розрахунку та відповідних додатків можна перевірити їх за допомогою кнопки . Перевірка проводиться у відкритому Податковому розрахунку.

Якщо Податковий розрахунок з додатками заповнено вірно, то у програмі буде вказано стан: Вірний (Мал. 5).


Мал. 5

У разі відсутності помилок Податковий розрахунок з пакетом документів можна підписувати та відправляти до податкового органу.

 

Джерело: medoc.ua
#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: