Фонд соцзахисту інвалідів приймає звіти тільки за новими формами

Фонд соцзахисту інвалідів приймає звіти тільки за новими формами
Ключові слова: паперовий звіт, інструкція, введені зміни
 

Статтею 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» визначено, що підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням і щороку подають цим відділенням звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Порядок подання звітності щодо працевлаштування осіб з інвалідністю та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затверджуються постановою КМУ "Деякі питання реалізації норм Законів України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні"" та "Про зайнятість населення".

Відповідно цього Порядку звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавці подають щороку до 1 березня за формою № 10-ПОІ (річна). В свою чергу форму звітності та Інструкцію по заповненню затверджено наказом Міністерства соціальної політики України.

Такі звіти подаються тільки в паперовому вигляді безпосередньо до територіальних відділень Фонду соціального захисту інвалідів. Подання звіту за формою № 10-ПОІ (річна) в електронному вигляді не передбачено.
 

Внесено зміни до форми звітності 10-ПОІ (річна)

29.01.2021 року в Мін’юсті зареєстрували наказ Міноцполітики від 18.12.2020 р. № 821 «Про внесення змін до форми звітності № 10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкції щодо її заповнення».

Наказом передбачає зміни форми звітності та Інструкції щодо її заповнення, що затверджені наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591.

Про змінни які внесено читайте за посиланням.

З 12 лютого 2021 року набрали чинності зміни до Звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за формою № 10-ПОІ та Інструкції щодо його заповнення, внесені наказом Мінсоцполітики № 821 від 18.12.2020 р.

Про це була публікація в Офіційному віснику України № 11 від 12 лютого 2021 р.

Ознайомитись з документом можна у Єдиному державному реєстрі нормативно-правових актів Міністерства юстиції України за посиланням.

З дня набрання чинності наказу Мінсоцполітики № 821 територіальні відділення Фонду приймають Звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за звітний 2020 рік, за формою №10-ПОІ, з врахуванням цих змін. Це також стосується і звітів, які надсилаються рекомендованими листами на адреси територіальних відділень Фонду.

Звіти, які складено за попередньою формою (без врахування змін) не будуть прийматися.

Завантажити звіт 10-П0І новий

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 10.02.2007 р. № 42 втратив чинність на підставі Наказу Міністерства соціальної політики № 591 від 27.08.2020 р.

Нова форма звітності та Інструкція щодо її заповнення вводяться в дію починаючи зі звіту за 2020 рік.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: