Коригування Податкового розрахунку та Додатку 1 після завершення звітного періоду

Коригування Податкового розрахунку та Додатку 1 після завершення звітного періоду
Ключові слова: коригування реквізитів, вилучення рядка, тип нарахування
 

Податківці нагадали, що наказ Міністерства фінансів України від 15.12.2020 № 773 затвердив чинний Податковий розрахунок (Розрахунок) та Порядок його заповнення (Порядок), а також розповіли, як коректно коригувати Розрахунок.

Розглянемо особливості заповнення коригуючої звітності на прикладі програми M.E.Doc, провідного програмного забезпечення на території України. Детальніше дізнавайтесь за посиланням.

Якщо потрібно внести зміни до Розрахунку після передбаченого терміну подання, платники податків мають відправляти до контролюючого органу Розрахунок з типом «Уточнюючий».

До того ж для коригування Додатку 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» після завершення терміну подання (тип «Уточнюючий») потрібно звернути увагу на наступні нюанси:

  • виправляти помилки потрібно тільки в реквізитах, які стосуються застрахованих осіб і не стосуються сум нарахованого ЄСВ (ознака «0» – рядок потрібно додати, ознака «1» –  рядок потрібно вилучити;
  • для заповнення «Уточнюючого» Розрахунку з редагуванням сум ЄСВ, потрібно використовувати нарахування типів 2 та 3 (ознаки «0» та «1» не вказуємо).
     

У випадках, коли платнику ЄСВ (по закінченню звітного періоду) треба коригувати дані реквізитів та сум нарахованого ЄСВ щодо застрахованих осіб (Додаток 1), який було подано з типом «Звітний» чи «Звітний новий», потрібно зробити наступне.

Спершу коригуємо реквізити у Розрахунку з типом «Уточнюючий», що уточняються на підставі даних до цього прийнятого Розрахунку. Обираємо ознаку «0» для введення рядка та ознаку «1» – для виключення. 

Читайте також: