Кабмін продовжує терміни подання проміжної та річної фінзвітності

Кабмін продовжує терміни подання проміжної та річної фінзвітності

Сьогодні, 22 вересня, на засіданні Кабмін затвердив постанову «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності». Це ми можемо бачити з порядку денного та онлайн-трансляції засідання. Текст постанови наразі не оприлюднено.

Вслід за проєктом постанови обговорювалась необхідність приведення Порядку подання фінансової звітності у відповідність до Закону про бухоблік та Податкового кодексу. 

Мова йшла про:

  • подовження строків подання проміжної фінзвітності та річної фінзвітності;
  • вдосконалення положення про подання в єдиному електронному форматі річної фінзвітності за 2020 рік і проміжної фінансової звітності за 2021 рік, що складалась на основі таксономії фінзвітності за МСФЗ.

Таким чином мікропідприємства, малі підприємства, непідприємницькі товариства та підприємства на спрощеному бухгалтерському обліку доходів та витрат мають подавати річну фінансову звітність до 28 лютого наступного за звітним року. 

Суб’єкти, що мають оприлюднювати річну фінзвітність, подають до ФСС та ДПС звіт про фінансовий стан (баланс), а також звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати) (крім консолідованих). Відправляти таку звітність потрібно через систему «Єдине вікно подання електронної звітності» і не пізніше 28 лютого  наступного за звітним року. За I квартал, перше півріччя та дев’ять місяців звіти потрібно подавати не пізніше 30 числа місяця, що слідує за звітним кварталом. 

Підприємства, що складають фінансову звітність на підставі МСФЗ, річні звіти та консолідовані річні звіти, що склали на підставі таксономії фінзвітності, повинні подавати не пізніше 1 червня року, що слідує за звітним.

А суб’єкти господарювання, що вважаються середніми підприємствами, повинні подавати річну фінзвітність та річні консолідовані фінзвіти до 01 червня року, що слідує за звітним.

Проміжну фінансову звітність (за I квартал, перше півріччя, дев’ять місяців) треба подавати не пізніше 30 числа місяця, що слідує за звітним кварталом.

Підприємства, що мають обов’язок подавати фінзвітність, повинні подавати фінзвіти за рік та річні консолідовані фінзвіти за 2020 рік,  а також проміжну фінзвітність за 2021 рік (за I квартал, перше півріччя, дев’ять місяців), що складались на підставі таксономії фінзвітності за МСФЗ до 31 грудня 2021 року включно.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: