Обережно! Листи від хакерів про несплачені податки

Обережно! Листи від хакерів про несплачені податки

Ключові слова: скриньки держорганів, вміст листа, кримінальна справа, податки
 

Кіберполіція попереджає про небезпечні листи, які масово почали надходити на поштові скриньки держпідприємств та приватних установ!

Кількість подібних звернень значно зросла останнім часом. Жертви шахраїв повідомляють, що листи маскуються під листи державних установ.

Наприклад, приходять листи від ДПС у м. Києві kyiv2@patrol.police.gov.ua на скриньки різних держорганів та приватних установ від імені начальника Департаменту патрульної поліції з наступним вмістом:

«На вас заведена кримінальна справа, терміново надайте інформацію, інакше вам буде виписано штраф.»
 

Жодних подібних листів ні Департамент патрульної поліції, ані управління патрульної поліції не відправляли. Це — так звана хакерська атака. 

Тому зверніть увагу на листи з схожим текстом (податки, кримінальні справи тощо), як ви вже зрозуміли, такі листи можуть бути надіслані начебто від державних установ.

Зараження техніки вірусом відбувається після завантаження архіву з повідомлення у додатку такого електронного листа, який і пошкоджує комп'ютер.

 

Щоб не стати жертвою хакерів, радимо дотримуватись наступних рекомендацій:

  • притримуйтесь інтернет-гігієни і не відкривайте запаролені архіви та файли невідомого походження, зокрема що надходять на вашу електронну скриньку;
  • не варто нехтувати антивірусним програмним забезпеченням та його оновленням;
  • обов'язково звертайте увагу адресу відправника листа та переконайтесь у її достовірності (спам-повідомлення з неофіційних скриньок).

Якщо ж ненароком ви стали жертвою такого правопорушення, обов'язково зверніться до кіберполіції: заповніть форму за посиланням або телефонуйте за номером 0800 50 51 70.
 

Втомились рахувати заробітну плату в Excel, вручну вносити данні? Автоматизуйте облік заробітної плати на вашому підприємстві за допомогою M.E.Doc.Зарплата. Деталі за посиланням

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: