Друга квитанція не гарантує прийняття об’єднаного звіту!

Друга квитанція не гарантує прийняття об’єднаного звіту!

Міністерство фінансів України затвердили Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, а також Порядок його заповнення видавши наказ № 4 (від 13.01.2015 р.).


Порядок (п. 3 розд. ІІ) передбачає можливість подати Розрахунок одним з наступних способів:

— в електронному вигляді та за допомогою засобів електронного зв’язку; 

— в паперовому вигляді, разом з електронною формою документу на електронному носії даних; 

— надіслати документ поштою (з повідомленням та описом про вкладення), але кількість рядків у Додатках не має перевищувати п’яти; 

— в паперовому вигляді, але кількість рядків у Додатках не має перевищувати п’яти. 

Інформація, що міститься в додатках до поданого Розрахунку передається до ПФУ, відповідно до Порядку обміну інформацією між Міндоходів, ПФУ та фондами соцстрахування. Такий Порядок було затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України № 494 та постановою Правління ПФУ № 16/1


Суб’єкт господарювання у вигляді першої та другої квитанцій отримує підтвердження про поданий  Розрахунок.

Перша квитанція надсилається страхувальнику коли Розрахунок успішно прийнято для подальшого розгляду. Також ця квитанція містить інформацію про те, що у випадку прийняття електронного Розрахунку в ПФУ буде сформовано і відправлено другу квитанцію. 

Друга квитанція надає страхувальнику інформацію про результат обробки поданого Розрахунку. А також інформує про внесення чи невнесення даних зі звіту суб’єкта господарювання до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. 

Іншими словами, друга квитанція повідомляє лише про передачу відомостей зі звіту до Реєстру застрахованих осіб. Після цього може бути проведена камеральна перевірка всієї звітності.

Такі перевірки проводять контролюючі органи у випадках та порядку, що встановлені Податковим кодексом та п.п. 2 ч. 1 ст. 13 Закону № 2464.


Отже, отримання платником другої квитанції не гарантує прийняття Розрахунку, адже він може бути визнаний неприйнятим, на підставі камеральної перевірки, якщо звіт був надісланий з порушенням вимог Порядку.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній
Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: Бухгалтер.com.ua

M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: