На порталі ПФУ можна перевірити, є е-лікарняний первинним чи продовженням

На порталі ПФУ можна перевірити,  є е-лікарняний первинним чи продовженням

Допомога по вагітності та пологах, компенсація заробітку за час догляду за хворою дитиною фінансує ФСС вже з початку періоду і до завершення тимчасової втрати працездатності. 

А от у випадках хвороби допомога за перші 5 днів лікарняного оплачує роботодавець, і вже з 6 дня і до одужання допомогу нараховує ФСС.

Далі розглянемо як роботодавцю визначити який е-лікарняний є первинним, а який – продовженим.

Роботодавець повинен компенсувати перші 5 днів одного випадку тимчасової непрацездатності особи. І таке зобов’язання діє попри кількість листків непрацездатності, за якими було оформлено лікарняний. Крім того, страхувальник має розуміти чи є той чи інший лікарняний виданий в межах одного страхового випадку.
 

Але на відміну від паперових листків непрацездатності, в яких проставляється відмітка «первинний» або «продовження», в е-лікарняних така позначка відсутня.

У випадках коли декілька медичних висновків належать до одного випадку хвороби, електронні листки непрацездатності формують по черзі. Кожен наступний е-лікарняний створюють як продовження попереднього, а також складають один випадок тимчасової непрацездатності.

А тому для всіх електронних лікарняних, що були створені щодо одного випадку хвороби, буде визначено єдиний унікальний номер. 

Проте номери е-лікарняних можуть бути різними, незалежно від того чи вони будуть первинними, або для продовження.
 

Оновлення особистого кабінету

ПФУ оновив інтерфейс особистих кабінетів на порталі електронних послуг. Тепер працівник і роботодавець можуть бачити зв’язок е-лікарняних, у сервісі додано можливість деталізованого перегляду е-лікарняних. Зокрема, і дані щодо номера випадку тимчасової непрацездатності. Раніше така можливість була відсутня і для роботодавців, і працівників.

Тому тепер, щоб визначити чи є лікарняний первинним (продовженням), достатньо подивитись на номер страхового випадку.

Якщо декілька електронних лікарняних мають однаковий «номер випадку непрацездатності», вони належать до одного випадку хвороби.
 

Ще в кабінеті користувача додали відомості про наявність ознак алкогольного (наркотичного) сп’яніння особи, порушення нею режимів лікування та інформацію про причину непрацездатності, зокрема, встановленої Фондом соціального страхування.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок 
#сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: