МФУ надав нові зразки структури власності юридичних осіб

МФУ надав нові зразки структури власності юридичних осіб

Міністерство фінансів у березні затвердило Положення про форму та зміст структури власності юридичних осіб (наказ № 163).

Структура власності – це офіційний документ, що потрібно обов’язково подавати Державному реєстратору, з метою встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Структуру складають в довільній формі, вона являє собою схематичне зображення, на якому вказані всі особи, що прямо чи опосередковано є власниками чи співвласниками юридичної особи. В ній потрібно вказати частку участі кожного з власників, а також вказати осіб, що незалежно від формального володіння мають вагомий вплив на діяльність такої юрособи.

Додатково треба зазначити, як саме здійснюється вплив на кінцевого бенефіціарного власника та який він має характер.

Зразки складання структури власності дивіться за посиланням.
 

Що змінилось?

Запропоновані зразки дещо відрізняються від запропонованих раніше. Тепер, підприємства з великою кількістю фізичних осіб-засновників, повинні вказувати дані про кожного з них. Крім того, додано зразки для державних організацій, в яких половина капіталу належить державі. 

Зверніть увагу, що всі юрособи мають подати Державному реєстратору структуру власності та дані про бенефіціарів до 11 жовтня 2021 року

Варто зазначити, що законопроєкт, який має на меті продовження терміну подання таких відомостей, а також скасування обов’язку її подання для юросіб, засновниками яких є виключно фізичні особи, у ВРУ ще не розглядався.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: