Декларація з ПДВ: коригування додатків

Декларація з ПДВ: коригування додатків
Ключові слова: додатки, коригування, додати рядок, зменшити значення
 

Пункт 50.1 Податкового кодексу передбачає, що платники податків мають подавати додавати звітність з ПДВ, яка затверджена наказом МФУ від 28.01.2016 р. № 21 (Порядок № 21).

Якщо ж суб'єкт господарювання знаходить допущені помилки у майбутніх звітних періодах, що були допущені у вже поданій декларації, то він має до неї подати уточнюючий розрахунок, за актуальною формою.

До того ж відповідно до п.3 розд. IV Порядку № 21 у випадках коли коригуються дані у рядках поданої до цього декларації, до уточнюючого звіту мають додаватись відповідні додатки, відомості яких були скориговані. 

Тобто для виправлення даних в додатку до декларації з ПДВ, платнику потрібно подати «уточнюючу» декларацію з ПДВ та відповідний «уточнюючий» додаток.

У разі коригування додатку потрібно:

  • у заголовній частині додатків навпроти поля 013 «Уточнюючий» потрібно поставити «Х»;
  • у полі 2 обрати необхідний період звітування, коли виправляється помилка;
  • у полі 3 вказати період, відносно якого було допущено помилку.
     

Для того, щоб виправити дані у Додатку 2 «Довідка про суму від’ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового періоду наступного звітного (податкового) періоду (Д2)» (Додаток 2), у разі впливу даних на показники декларації, потрібно в «Уточнюючому» Додатку 2 внести наступні зміни:

  • коли потрібно збільшити (зменшити) значення в рядку, що було зазначене в додатку, потрібно зі знаком «+» («–») скоригувати дані;
  • коли ж потрібно додати (видалити) рядок в додатку, то потрібно повторити цей рядок на повну суму зі знаком «+» («–»).
     

І додатково до уточнюючого розрахунку потрібно внести дані:

  • до графи 4 Податкової декларації з ПДВ, додаток 2 до якої уточнюється;
  • в графу 5 внести всі дані звіту враховуючи коригування;
  • у графі 6 показати різницю.
     

У випадках коли виправлення не пов'язані з вартісними показниками (ІПН, податковий період, дата, номер документу і тп.), потрібно повторити запис з помилкою, вартісні показники треба показувати зі знаком «–», і вже потім вказуємо коректний запис відносно операції з скоригованими даними (рядок «Усього» не заповнюємо).

В цьому випадку при створенні уточнюючого розрахунку потрібно перенести дані до графи 4 податкової декларації з ПДВ, додаток 2 до якої уточнюється; в графу 5 потрібно перенести дані декларації враховуючи виправлення; графу 6 не заповнюємо.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: