Зміни у порядку подання повідомлення за ф. № 20-ОПП

Зміни у порядку подання повідомлення за ф. № 20-ОПП

Мінфін наказом від 24.06.2020 р. № 323 затвердив зміни до Порядку обліку платників податків і зборів. Цим наказом удосконалено порядок подачі повідомлення про об’єкти оподаткування за ф. № 20-ОПП.


Читайте також:

Індекс інфляції за червень – 100,2%

Подання таблиці даних може убезпечити від зупинення реєстрації податкових накладних

Змінено порядок обліку платників податків і зборів

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


Відокремлені підрозділи юридичної особи  подають інформацію до контролюючого органу за основним місцем обліку про об’єкти оподаткування, які знаходяться на їх балансі.

При цьому, юридична особа інформує про всі об’єкти оподаткування, крім тих, відомості щодо яких надані відокремленими підрозділами такої юридичної особи до відповідних контролюючих органів..

Повідомленням за ф.№20-ОПП надається інформація про всі об’єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

Відтепер, під час надання повідомлень за ф.№20-ОПП має застосовуватися принцип укрупнення інформації, яка надається про об’єкт оподаткування (наприклад, при подачі інформації про об’єкти оподаткування – офіс, склад, магазин, які розташовані в одному офісному центрі за одною адресою буде достатньо надати інформацію за одним із типів об’єктів оподаткування, перелічивши  у найменуванні: офіс, склад, магазин).  

Крім того, повідомлення за ф. №20-ОПП з інформацією про об’єкти оподаткування, які зареєстровані у відповідному  державному органі без присвоєння реєстраційного номера (кадастрового номера, реєстраційного номера об’єкта нерухомого майна), подаються до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в паперовому вигляді із доданням копії документа, що підтверджує реєстрацію такого об’єкта оподаткування у державному органі.  Графа 12 «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування» повідомлення за ф. №20-ОПП у такому разі не заповнюється.

Офіційний портал Офісу великих платників податків Державної податкової служби просить враховувати дану інформацію при наступному поданні повідомлень про об’єкти оподаткування за ф.№20-ОПП.

Принцип укрупнення інформації не застосовується під час надання інформації про об'єкти рухомого та нерухомого майна, які підлягають реєстрації у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера (наприклад, у повідомленні за формою №20-ОПП надається інформація і про земельну ділянку, і про об'єкт нежитлової нерухомості, що розташований на такій земельній ділянці).

Інформація про однотипні (за видом, використанням, станом та видом права власності) автомобільні транспортні засоби, які не є пунктами пересувної роздрібної торгівлі, громадського харчування або послуг, інших ніж пасажирські та вантажні перевезення, може бути подана в повідомленні за формою №20-ОПП як узагальнена з типом об'єкта оподаткування "автомобільні транспортні засоби" та зазначенням кількості таких транспортних засобів в графі «Реєстраційний номер об'єкта оподаткування».

 

 

Джерело:  Бухгалтер 911

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: