Затверджено накази про застосування програмних РРО

Затверджено накази про застосування програмних РРО

Міністерством юстиції зареєстровано наказ Мінфіну про порядок реєстрації та застосування програмних РРО, а також наказ про затвердження форм і змісту розрахункових документів.

Зокрема, наказом від 23 червня 2020 року № 317 безпосередньо затверджено порядки реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО); визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи ПРРО в режимі офлайн. 

 


Читайте також:

ФОП не сплачував ЄСВ за березень-травень. Як заповнити форму № Д5?

Збільшаться штрафи за порушення пожежної безпеки — законопроект вже у Раді

До Закону №466 хочуть внести правки, а книги обліку ФОПів - скасувати!

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


 Другим наказом від 18 червня 2020 року № 306:

  •  вдосконалено форму і зміст розрахункових документів, що РРО та/або ПРРО;
  • затверджено нову форму розрахункового документа для операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів;
  • забезпечено можливість зазначення штрихкодів товарів.

В тому числі зміни торкнулись Порядків щодо реєстрації РРО та книг обліку розрахункових операцій,  зокрема щодо можливості створення документів у паперовій та/або електронній формі.

Запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності. Програмне забезпечення «РРО в смартфоні» стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків.

Із текстом наказів можна ознайомитися за посиланням.

Довідково:

З 1 серпня 2020 року фіскальний додаток для програмного РРО буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі.

Використання РРО, для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Запровадження програмного РРО передбачено Законом України «Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» № 128- IX від 20 вересня 2019 року.

 

Проте глава податкової служби Олексій Любченко розповів в інтерв'ю liga.net, що сервера для прийому інформації немає, нормального програмного забезпечення - теж.

"Безкоштовне програмне рішення на 1 серпня тестується. З технічної точки зору на момент мого приходу все було дуже погано. Я побачив, що сервера для прийому інформації немає, нормального програмного забезпечення - теж. Той софт, який презентувало минуле керівництво - це дуже сира версія. З ринку ми отримали масу нарікань щодо фіскального чеку", - говорить головний податківець країни.

За словами Любченка, фахівці заново працюють над програмним забезпеченням, група працює майже цілодобово, щоб запустити ПРРО з 1 серпня, як заплановано.

 

 

 

Джерело: Бухгалтер 911

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: