Відсьогодні платимо ЄСВ на рахунки, відкриті на ім’я новоствореної Державної податкової служби!

Відсьогодні платимо ЄСВ на рахунки, відкриті на ім’я новоствореної Державної податкової служби!

ДПСУ та Держказначейство повідомляють, що з 1 жовтня 2019 року вступають в дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів ДПСУ для сплати коштів ЄСВ та фінансових санкцій.

Починаючи з 01.10.2019 р. треба платити ЄСВ на рахунки органів ДПСУ, відкриті в Казначействі (код банку - 899998). Нові  рахунки відкриті відповідно до вимог стандарту IBAN.

Рахунки, відкриті на ім’я ДФС в кінці операційного дня 30.09.2019 були заблоковані та 01.10.2019 підлягають закриттю.

Кошти, сплачені платниками на рахунки Державної фіскальної служби, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження. 

Перелік рахунків для сплати ЄСВ за всіма областями дивіться тут.

Будьте уважні при заповненні платіжних документів! В реквізитах отримувача вказується назва та код ЄДРПОУ новоствореної Державної податкової служби.

Символи рахунків для зарахування ЄСВ в органах ДПС: 

Категорія / Розмір єдиного внеску
201 / Єдиний внесок нарахований роботодавцями на суми: заробітної плати (22%, 8,41%, 5,3%, 5,5%); винагороди за договорами ЦПХ ( допомоги по тимчасовій непрацездатності або добровільна участь у пенсійному страхуванні) (22%). 
202 / Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців (22%). 
203 / Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення батьків вихователів або добровільна участь у пенсійному страхуванні (22%). 
204 / Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність (22%). 
205 / Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, з якими розірвано Договори про добровільну участь у страхуванні на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, але продовжують сплачувати єдиний внесок на рахунок, що був передбачений таким договором (22%). 
206 / Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, з якими розірвано Договори про добровільну участь у страхуванні на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, але продовжують сплачувати єдиний внесок на рахунок, що був передбачений таким договором (22%). 
207 / Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, з якими розірвано Договори про добровільну участь у страхуванні на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням і від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, але продовжують сплачувати єдиний внесок на рахунок, що був передбачений таким договором (22%). 
208 / Добровільна участь на випадок безробіття (1,5%). 
209 / Добровільна участь: у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності (1,9%). 
210 / Добровільна участь від нещасного випадку на виробництві (1,51%) або доплата до фонду нещасних випадків пов'язана із зміною класу ризику 

За матеріалом: buhgalter911


Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Читайте також: