Процедура РРО у веб-сервісі СОТА

Процедура РРО у веб-сервісі СОТА

В даній статті хочемо розказати Вам про роботу з документами у веб-сервісі «СОТА» пов’язаними з «Реєстратором розрахуноквих операцій» (РРО).

 

Сьогодні, підприємці або юридичні особи, які продають товари або надають послуги мають видавати касовий чек, який пробивається на касовому апараті. На сучасній юридичній термінології такі апарати називаються – «Реєстратори розрахункових операцій» (РРО). Їх застосування регулюється Законом № 265/95 від 01.01.2013 року «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».


Читайте також:

Перша хвиля РРО-змін з 19.04.2020 р.

Касові операції: які строки зберігання готівки в касі?

Робота з програмним РРО: ДПС продовжує роз’яснювати

Програмні РРО: ТОП-10 відповідей податківців на важливі питання!

Податківці наполягають на РРО при оплаті із платіжних систем:

Приват 24, Монобанк, Liqpay, Portmone

РРО 2020


В законодавстві нашої держави даний термін визначається, як пристрій або програмно-технічний комплекс, в якому реалізовані фіскальні функції і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів або наданні послуг, операцій з купівлі-продажу іноземної валюти або\та реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг).

 

Відповідно до наказу Мінфіну від 13.02.2019 р. № 64, який набрав чинності від 19.04.2019 року були внесені нові порядки ведення «Реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій» (реєстр екземплярів РРО) та «Реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій» (реєстр ЦСО).

 

З цього моменту реєстрація РРО здійснюється за спрощеною процедурою, а саме – достатньо однієї заяви, яка має спрощену форму і її можна подати в електронній формі без додатків.

 

В якому ресурсі створити таку заяву, заповнити та подати? Все дуже просто! Рішення – веб-сервіс «СОТА» розділ «Реєстр документів РРО».

 

Даний розділ призначений для створення, редагування, збереження документів, щодо застосування екземплярів реєстраторів розрахункових операцій, з метою їх реєстрації в Державній податковій службі.

 

Для того, щоб створити документ РРО в головному меню веб-сервіса оберіть «Первинні документи» - «Реєстр документів РРО» (Maл. 1).

 

Мал. 1

 

Далі на панелі інструментів натисніть кнопку «Додати» (Maл. 2)

 

Мал. 2

 

У вікні, яке з’явилось, зліва оберіть потрібний Вам розділ, а праворуч тип документа РРО. Далі натисніть кнопку «ОК» (Maл. 3).

 

Мал. 3

 

У новому вікні відкриється бланк документа, який Вам необхідно буде заповнити. Обов’язкові для заповнення поля підсвічені жовтим кольором (Maл. 4).

 

Мал. 4

 

Після заповнення підписуєте Вашими кваліфікованими електронними підписами та  відправляєте на реєстрацію до ДПС.

Така сама процедура з іншими документами у даному розділі.

 

Придбати веб-сервіс СОТА

 

Сподіваємось, наша інформація  була корисною для Вас!

 

Автор: Ярошина Яна, сертифікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: