Робота з програмним РРО: ДПС продовжує роз’яснювати

Робота з програмним РРО: ДПС продовжує роз’яснювати

Податківці продовжують роз’яснювальну роботу щодо нових правил застосування РРО у 2020 р. Нагадаємо, що  законами України від 20.09.2019 р. № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» визначено ряд особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО) фізичними особами-підприємцями.

Відповідно до ст. 5 Закону № 128-IX у разі виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, але не більше семи робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій на цей період здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного реєстратора розрахункових операцій. На період виходу з ладу програмного реєстратора розрахункових операцій проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей.


Читайте також: 

Програмні РРО: ТОП-10 відповідей податківців на важливі питання!

Податківці наполягають на РРО при оплаті із платіжних систем:
Приват 24, Монобанк, Liqpay, Portmone

РРО 2020


Також для програмних РРО передбачено можливість застосування режиму офлайн.

На період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером контролюючого органу проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 год, із створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу.

Суб’єкт господарювання може використовувати фіскальні номери з діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, не більше 168 год протягом календарного місяця.

Порядок визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн, встановлюється фіскальним сервером контролюючого органу.

Контролюючий орган на запит покупця через Електронний кабінет, що функціонує відповідно до ст. 421 Податкового кодексу України, щодо перевірки справжності та достовірності розрахункового документа надає інформацію про суб’єкта господарювання, господарську одиницю та зарезервований фіскальний номер розрахункового документа.


Читайте також: Зустрічайте новий модуль РРО у M.E.Doc!


Використання програмного реєстратора розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером контролюючого органу без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, забороняється.

Протягом години після встановлення зв’язку із фіскальним сервером контролюючого органу здійснюється передача копій створених програмним реєстратором розрахункових операцій розрахункових документів з присвоєними їм у режимі офлайн фіскальними номерами до фіскального сервера контролюючого органу. Такі розрахункові документи мають бути передані до моменту передачі електронного фіскального звіту, електронного фіскального звітного чека за день, коли були сформовані такі розрахункові документи.

Такі розрахункові документи мають зберігатися програмним реєстратором розрахункових операцій до моменту отримання від контролюючого органу підтвердження про доставку розрахункових документів.


Сплачуйте податки з веб-сервісу СОТА!

ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА


ТОП-5 корисних публікацій про роботу з веб-сервісом СОТА:

  1. Маршрути первинних документів у веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  2. Довільне підписання та багато інших лайфхаків у веб-сервісі «Сота» (ЧИТАТИ)
  3. Інструмент електронного документообігу в веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  4. Реєстр первинних документів в СОТА (ЧИТАТИ)
  5. Переваги роботи для ФОП в СОТА (ЧИТАТИ)

За матеріалами ГУ ДПС у Житомирській області

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh


Читайте також: