Планувальник завдань в ПЗ «M.E.Doc»

Планувальник завдань в ПЗ «M.E.Doc»

Виявляється, далеко не всі користувачі ПЗ «M.E.Doc» користуються усіма її перевагами. Сьогодні розповімо вам про один дуже корисний інструмент, який ви зможете використовувати в роботі.

Планувальник завдань – це корисний інструмент, який допомагає працювати в ПЗ «M.E.Doc». З його допомогою можливо запланувати виконання задач на наступний місяць чи рік. У «Планувальнику» можливо створити «архів програми» та «резервну копію», «оновити програму» та «оновити довідник контрагентів» або ж «створити резервну копію всієї бази».

Щоб увімкнути «Планувальник завдань», необхідно зайти в «головне меню», далі в «адміністрування-планувальник завдань» та активувати модуль «планування», натиснувши на квадратик лівою кнопкою миші. Поруч буде відображатися поточний стан «Планувальника», дата та час. (Мал.1)

Мал. 1


Робочий простір планувальника завдань складається з двох частин:

Перша частина знаходиться зліва, тут відображається «календар». У календарі є можливість обрати необхідний день для виконання операції (Мал. 2.1, 2.2). Чорним кольором відображається заплановане завдання та його коротка назва (Мал. 3). Якщо запис успішний - він буде зеленого кольору, якщо не вдалий - червоного.

Мал. 2.1

Мал. 2.2

Мал. 3


У другій частині знаходиться робоча область. Це таблиця, в якій перераховано усі завдання, які були виконані або заплановані «Планувальником». (Мал.4)

Мал. 4


Нижче наведено список із заповнення полів:

  • У полі «найменування» вказано назву операції, яка виконувалась «планувальником»;
  • У полі «запуск завдання» вказано кількість разів скільки було запущене завдання;
  • Поле «час наступного запуску» заповнюється автоматично;
  • У полі «останнього запуску» вказано, коли останній раз було виконано завдання;
  • Поле «статус» відображає інформацію про стан кожного завдання.


Також є кнопка «переглянути журнал подій» у горі з правої частини, вона призначена для перегляду протоколу виконаного завдання за обраний день, місяць або всі завдання, створені в системі. Якщо натиснути кнопку, то відкриється детальний журнал подій (Мал.5).

Мал. 5


! Звертаємо Вашу увагу, що при мережевій версії програми, вона доступна лише на серверній частині.


Якщо ви працюєте в локальній версії програми, то після закінчення завдання система самостійно завершить роботу програми. Якщо при створенні завдання встановити опцію «Запустити програму після виконання» (Мал.6), тоді програма після виконання завдання автоматично запуститься.

Мал. 6

При роботі у мережевій версії програми, система оповістить всіх співробітників, які працюють на станціях, про потребу завершити роботу, у співробітника буде вибір «Так» або «Ні». Якщо співробітник обере «Ні», тоді система через певний час знову запитає у користувача про закриття робочих станцій. Такі задачі, як «створення архіву», «оновлення програми», «резервне копіювання» або «створення резервної копії всієї бази» розпочнеться на сервері лише після закриття усіх станцій.

Під час роботи «Планувальник» самостійно зупиняє службу «ZvitGrp» (служба, яка відповідає за роботу серверної частини ПЗ «M.E.Doc» ), а після завершення завдання автоматично запустить її.

Є одне виключення - «Оновлення даних контрагентів згідно ЄДК» це завдання виконується в фоновому режимі, під час оновлення програма не закривається, а працює в штатному режимі.

Дізнатись більше про M.E.Doc


Сподіваємось, що Ви дізнались багато нового про роботу в ПЗ «M.E.Doc», а саме про роботу «Планувальника» та його функції.

Придбати M.E.Doc
 

Автори: Мокляк Олександр та Ткаченко Анна, сертифіковані спеціалісти ГК Інтелектуальний сервіс
 

Набридло по посиланню переходити з одного сайту на інший, щоб знайти потрібний рахунок? Та ще й, добре, якби пощастило виписати коректний. Тепер не треба з цим мучитись! У нас реалізована можливість виписати рахунок на будь-який необхідний для Вас продукт! Лише декілька кліків, і Ваш рахунок вже на електронній пошті! Годі чекати, швидкість, легкість та мобільність вже чекають вас тут - https://intelserv.net.ua/#buy
 

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: