Як відобразити процес звільнення працівника у програмному комплексі ISpro?

Як відобразити процес звільнення працівника у програмному комплексі ISpro?

Припинення трудового договору покладає на власника або уповноваженого ним органу певні зобов'язання: оформлення наказу (або розпорядження), здійснення запису до трудової книжки та її видача, а також розрахунок з працівником, що включає:
-    Виплату заробітної плати працівника, включаючи день звільнення (останній робочій день).
-    Виплату Вихідної допомоги (у певних випадках).
-    Виплату компенсації за всі дні невикористаних відпусток: щорічної та додаткової, якщо працівник має право на неї.

Для початку необхідно зайти у Реєстр особових рахунків модуля «Облік заробітної плати», обрати потрібного працівника та зайти в його особовий рахунок.

На першій сторінці Загальних відомостей про працівника є розділ Звільнення, де ми можемо вказати дату звільнення та його підставу із запропонованого списку.

При формуванні Єдиного соціального внеску обрана підстава буде відображена у п’ятій таблиці звіту.

Далі ми закриваємо особовий рахунок та зберігаємо запропоновані зміни. При цьому у реєстрі особових рахунків запис змінить колір на чорний і в останньому рядку з’явиться дата звільнення. Для зручності є можливість сховати у реєстрі звільнених працівників, якщо встановити фільтр Без звільнених, або навпаки відобразити звільнених працівників, встановивши фільтр Тільки звільнені.

Також є можливість налаштувати відображення реєстру через функцію у меню Вид – Відображення звільнених, або за допомогою комбінації клавіш CTRL+U.
У вікні, що з’явиться, можливо вибрати необхідні параметри відображення працівників. 

Наступний крок – нарахування працівнику компенсації за дні невикористаних чергової та, за наявності, додаткової відпусток, згідно Статті 24 Закону України «Про відпустки».
Для цього ми заходимо в розділ Універсальні документи модуля «Облік заробітної плати» та створюємо новий документ.

У сформованому документі ми створюємо новий запис  та вибираємо зі списку звільненого працівника та вид оплати Компенсація відпустки або Компенсація додаткової відпустки. Компенсація за основну та додаткову відпустку  розраховується окремо, тож при необхідності відобразити обидва види відпусток, для додаткової створюється окремий запис.

Програма автоматично відобразить у розрахунку дату звільнення працівника і розрахує кількість днів невикористаної відпустки, а також середньоденний заробіток і, виходячи с цього, суму компенсації. 
Користувачу потрібно буде лише ввести рахунок витрат, зберегти документ та закрити його, вибравши сам універсальний документ – Реєстр – Закрити документ, або через комбінацію клавіш Alt+F5 , після чого всі данні будуть відображені у розрахунковому листі працівника.

Наступним кроком буде створення списку для перерахування в банк заробітної плати по обраному працівнику. Для цього потрібно зайти у розділ Відомості на виплату - Списки на перерахування, та додати новий документ із видом оплати Заробітна плата

 Потім необхідно вибрати потрібного працівника та додати запис у документ.

При виході із документу і подальшому його закритті (через Реєстр – Закрити документ), обране утримання також буде відображено у розрахунковому листі працівника.

На кінець розрахункового періоду борг підприємства перед працівником, що звільняється, має бути відсутній. Якщо за результатами попередніх періодів у підприємства був борг, його потрібно виплатити у поточному місяці.
За необхідності є можливість роздрукувати розрахунковий лист працівника.

З питань придбання, індивідуальної демонстрації або роботи модуля "Облік заробітної плати", будь-ласка, зверніться до нашого контакт-центру за багатоканальними номерами телефону +38 (095) 0364004; +38 (098) 0364004; +38 (073) 0364004 і ми з радістю відповімо на всі Ваші питання.

Дякуємо за увагу! Поширюйте цю статтю через мережу Facebook.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: