Обмін електронними документами з контрагентами, які не мають M.E.Doc

Обмін електронними документами з контрагентами, які не мають M.E.Doc

Електронний документообіг (або ЕДО) став невід’ємною частиною роботи для більшості компаній та організацій. Підприємства, що користуються рішенням «M.E.Doc Бізнес», уже змогли оцінити його безумовні переваги в роботі. Але як використовувати ЕДО в роботі з контрагентами, що по різним причинам ще не готові до його впровадження?

Для користувачів програмного забезпечення M.E.Doc це не буде проблемою, адже для них доступна функція відправлення посилання на документ. За допомогою цієї функції можна відправити документ контрагенту, навіть, якщо він не використовує жодну програму для електронного документообігу.


Читайте також:

Електронний документообіг. Щоб оцінити - варто спробувати

Автопродовження  сертификатів за допомогою веб-сервісу СОТА

European Business Association підтримала Законопроект "Про хмарні послуги"

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


За цим посиланням він отримає змогу погодити документ, для цьому йому лише необхідно мати електронний підпис на тому пристрої, де він його відкриє.

Для відправки посилання на документ спочатку потрібно додати контактні дані по контрагенту. Для цього вам потрібно перейти до розділу «Довідники», далі обрати підпункт «Контрагенти». (Мал. 1)

Мал. 1

 

Потім вам необхідно відкрити картку контрагента, якому ви будете відправляти посилання на документ, перейти в підпункт «Контактні дані» та натиснути «Додати». (Мал. 2)

Мал. 2

 

У вікні, що відкрилося, введіть найменування, додайте електронну адресу контрагента та натисніть «ОК». (Мал. 3)

Мал. 3

 

Встановіть відмітку «Відправляти посилання на документ» та натисніть «ОК». (Мал. 4)

 

Мал. 4

 

Після всіх вище перерахованих діях створіть первинний документ та відправте його вашому контрагенту. Лише після відправки у вас з’явиться підпункт «Надіслати посилання на документ». (Мал. 5)

 

Мал. 5

 

Натисніть «Надіслати посилання на документ», а у вікні, що відкрилося, оберіть отримувача або додайте нового та натисніть «ОК». (Мал. 6)

 

Мал. 6

 

Після цього відкриється вікно протоколу, де буде посилання на ваш документ. Скопіюйте та надішліть його вашому контрагенту будь яким зручним для вас способом, будь то пошта чи месенджер. (Мал. 7)

 

Мал. 7

 

За цим посиланням ваш контрагент зможе переглянути ваш документ, погодити його або відхилити, надрукувати його або завантажити його графічне відображення з підписами у форматі PDF. (Мал. 8)

 

Мал. 8

 

Придбати M.E.Doc

 

Автор: Руденко Олег, кваліфікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"
 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: