Налаштування індексації в "ISpro": базові поняття

Налаштування індексації в "ISpro": базові поняття

В програмі "ISpro" є можливість створення і налаштування нового виду оплати для розрахунку індексації. Для цього необхідно виконати декілька кроків.

Крок 1.

Для коректного розрахунку індексації в програмі необхідно вносити індекси споживчих цін та розмір прожиткового мінімума. Для цього у вікні налаштування заробітної плати потрібно перейти в пункт “Таблиці — Індекс споживчих цін”, натиснути праву клавішу миші і обрати пункт “Створити”.

index01.png

У вікні, що з’явилося потрібно вказати перший день місяця, за який вносимо інформацію і сам індекс інфляції. Натиснути кнопку “ОК” для збереження даних.
Для внесення розміру прожиткового мінімуму необхідно зайти в пункт “Таблиці — Прожитковий мінімум”, натиснути праву клавішу миші і обрати пункт “Створити”.

index02.png

У вікні, що з’явилося, вказуємо дату на яку визначено новий розмір прожиткового мінімуму і суми. Натиснути кнопку “ОК” для збереження даних.
    
Крок 2.

Для кожного із співробітників потрібно вказати базовий місяць для коректності розрахунку індексації. Для цього заходимо в особові рахунки “Управління персоналом — Облік праці й заробітної плати — Картотека — Особові рахунки працівників” і відкриваємо особовий рахунок співробітника.

index03.png

У вікні, що з’явилося, переходимо на вкладку “Призначення і переміщення” і створюємо наказ, в якому вносимо зміну окладу/тарифу. Буде відкрито вікно для введення нових даних. В рядок “Базовий місяць індексації доходу” вказуємо базовий місяць індексації.
index04.png

Далі, детальніше розглянемо правильність вибору базового місця, в зв’язку з останніми змінами:
- для новоприйнятого співробітника базовим місяцем вважається місяць останнього підвищення окладу по займаній ним посаді (це передбачено п. 102 Порядка № 1078)
-  для новоствореної посади базовим місяцем вважається місяць створення нової посади;
- при переведенні співробітника на іншу посаду (роботу) базовим місяцем буде вважатися місяць підвищення окладу по новій посаді ( це передбачено п. 102 Порядка № 1078)
- для співробітників, які вийшли з декретної відпустки по догляду за дитиною до 3 (6) років, базовим місяцем вважається місяць останнього підвищення окладу по займаній посаді;
- для співробітників, які вийшли з відпустки в зв’язку з вагітністю і пологами базовим місяцем вважатиметься місяць останнього підвищення окладів ( в п.2 Порядка №1078 йдеться мова тільки про визначення базового місяця для співробітників, які знаходилися у відпустці по догляду за дитиною до 3 (6) років, а не для тих хто знаходився у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами, тому для визначення базового місяця в даному випадку необхідно керуватися тільки загальними нормами Положення №1078);
- для співробітників, що були прийняті тимчасово на період відсутності основного працівника (наприклад, відсутність по догляду за дитиною до 3 (6) років) базовим місяцем буде вважатися місяць останнього підвищення окладу по посаді;
- для співробітників, що були звільнені і прийняті повторно, базовим місяцем буде вважатися місяць останнього підвищення окладу по посаді.

    Якщо підвищення заробітної плати відбулося за рахунок зміни інших складових, то в такому випадку базовий місяць змінюватися не буде і впливу на розмір індексації не буде.

Якщо у Вас виникли будь-які запитання стосовно індексації, будь-ласка, зверніться до нашого контакт-центру за номерами телефону +38 (068) 061-65-96; +38 (050) 286-11-09; +38 (093) 326-81-80 і ми з радістю відповімо на всі Вашу питання.

Дякуємо за увагу! Поширюйте цю статтю через мережу Facebook.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: