Зміна тарифних окладів 2019: варіанти внесення змін в системі ISpro

Зміна тарифних окладів 2019: варіанти внесення змін в системі ISpro

 

Нагадуємо, перед виконанням наступних змін обов’язково створіть резервну копію. 

Розглянемо зміну окладів на підприємстві без використання тарифної сітки.

Для цього нам необхідно перейти в реєстр особових рахунків, де обираємо по шляху Вид — Вид реєстру відповідний вид реєстру під номером 11 “Реєстр особових рахунків - Кадрові відомості” і натискаємо клавішу F5. У нас відбудеться копіювання системного виду реєстру для того, щоб вивести колонку розряд. У вікні, що відкрилося необхідно перейти на вкладку структура. У лівій частині вікна перейти по шляху Вихідні реквізити — Вихідні реквізити — Дані Особового рахунку — Загальні відомості та знайти там Розряд. Після цього стати на цей рядок і натиснути F5

Далі зберігаємо дані та обираємо новостворений вид реєстру, в якому ми маємо змогу відфільтрувати дані по розрядам, якщо вони внесені в особових рахунках, та окладах. 

Для цього встановлюємо фільтр по шляху Вид — Встановити фільтр та вносимо необхідні дані в нижній частині вікна у відповідній колонці.

Після виконаних дій вибираємо всі обрані рядки і виконуємо групове коригування картотеки по шляху Реєстр — Коригування картотеки.

У вікні, що відкрилося необхідно наступні налаштування:

  • Спосіб коригування — встановлюємо Табличний;
  • встановлюємо створення нового запису в розділі “Призначення і переміщення”;
  • встановлюємо дату введення в дію — для того, щоб вказати, з якого часу необхідно брати до уваги зміни;
  • Дата наказу та Номер наказу — обов'язкові поля для заповнення, без них програма проігнорує введені дані;
  • Індексувати заробіток відповідно до зміни окладу/тарифу — цю функцію необхідно встановлювати для того, щоб індексувати середній заробіток при розрахунку відпусток, лікарняних. 

 В табличній частині необхідно внести зміни у відповідних рядках Окладі/Тариф та розряд, а також заповнити рядок Базовий місяць для індексації, для коректного розрахунку індексації.

Після внесення всіх даних натискаємо кнопку ОК. Відбувається коригування картотеки, створення нових наказів в особових рахунках працівників. Для  перевірки можемо зайти в особовий рахунок на закладку “Призначення та переміщення” і перевірити наявність нового наказу.

 

Другий спосіб для коригування окладів відбувається з використанням Довідника тарифних сіток. Для цього необхідно перейти в Облік праці та заробітної плати — Параметри — Довідник тарифних сіток

У даному модулі буде відображено перелік тарифних сіток. Найперша тарифна сітка, яка підсвічена жирним шрифтом є діючою на даний момент. Для створення нової необхідно стати на неї та, натиснувши праву кнопку миші, обрати пункт меню Створити зміну на дату. Після цього вказати дату, з якої почне діяти нова тарифна сітка, в нашому випадку це 01/01/2019.

Після виконання даних дій попередня тарифна сітка опуститься вниз, тобто буде створено новий запис з датою попередньої тарифної сітки.  

В правій частині вікна можна побачити попередні оклади. Необхідно їх змінити на нові та зберегти зміни. Після виконання цих дій необхідно перейти в пункт меню Реєстр — Коригування особових рахунків працівників.

З’явиться вікно для введення даних для створення наказу по особових картках працівників.

У цьому вікні необхідно обрати створення нового наказу на зміну Особового рахунку, вказати дату введення в дію, в нашому випадку 01/01/2019, та вказати наказ, яким були внесено дані зміни по підприємству. Також при необхідності вказати властивості Індексувати заробіток відповідно до зміни окладу/тарифу та Місяць є базовим для для визначення відсотка індексації доходу. 

Після виконання вище вказаних дій Ви можете самостійно змінити оклади на підприємстві по всіх працівниках.

Сподіваємося, що дана стаття буде корисною для Вас. Якщо залишилися запитання по роботі в системі будемо раді Вам допомогти на нашій лінії консультації куди ви зможете звернутися за телефонами: (095) 036-40-04, (098) 036-40-04, (073) 036-40-04 або залишити заявку на нашому сайті і ми зв'яжемося з Вами зручним для Вас способом.  
 

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: