Переваги електронного підпису у 2021 році

Переваги електронного підпису у 2021 році

Ще декілька років тому далеко не всі знали, що таке електронний підпис, а вже сьогодні його можливості безмежні. 

Ми добре знаємо, що електронний підпис (КЕП) дає можливість обмінюватись первинними документами з контрагентами та подавати звітність до контролюючих органів в електронному вигляді.

Проте, його можливості на цьому не завершуються!


Оскільки останнім часом ми впевнено рухаємось до цифровізації країни, кожного дня з'являється все більше сервісів, що пропонують отримати послуги в електронному вигляді. Для цього і потрібен КЕП.

Таким чином, вже сьогодні за допомогою електронного підпису можна скористатись багатьма online-ресурсами, зокрема:

  1. Порталом «Дія», де можна отримати близько 30 послуг online, а до 2024 року уряд планує забезпечити можливість отримати 100% держпослуг через сервіс.
  2. Сервісами для тендерних закупівель. Саме КЕП надає юридичну силу всім операціям та контрактам, що укладаються між учасниками торгів. Електронний ключ знадобиться для роботи як з державними (Prozorro, Держзакупівлі), так і комерційними торговими майданчиками;  
  3. Ресурсом е-декларування. За допомогою якого подати декларацію про доходи та майновий стан можна online та за лічені секунди.
  4. Сервісом єМалятко, що об'єднує 10 послуг пов'язаних з народженням дитини: державну реєстрацію, реєстрацію місця проживання, призначення допомоги при народженні, реєстрація в демографічному реєстрі тощо.
  5. Сервісом eHealth, що є головною складовою медичної реформи в Україні. Зараз країна переходить на е-лікарняні, що також передбачає використання електронного підпису. Лікар має завірити медичний висновок за допомогою електронного підпису (КЕП). Після цього він потрапляє до Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

Звичайно, це не повний перелік ресурсів, якими може скористатись власник КЕП. До того ж, кількість послуг, що можна отримати online збільшується з кожним днем.
 

Як отримати електронний підпис?

Кваліфіковані електронні підписи уповноважені видавати центри сертифікації ключів.

Важливо знати, що отримати електронний ключ може тільки особа на яку його оформлюють. Наразі законодавством не передбачено можливість отримати КЕП представником за довіреністю, як це було раніше. 

Найпопулярнішим та найбільшим комерційним надавачем довірчих послуг в країні вважається ЦСК «Україна», що встиг довести споживачам свою надійність. Саме тому ми й співпрацюємо з ними. 
 

Чому саме ЦСК «Україна»?


Легке оформлення КЕП

Якщо ви оформлюєте ключ вперше, то потрібно з невеликим пакетом документів з'явитись до одного з наших офісів

  • для фізичних осіб: паспорт, ідентифікаційний код, платіжне доручення.
  • для юридичних осіб: паспорт, ідентифікаційний код, платіжне доручення, витяг з ЄДР, копія документу про призначення на посаду.

Вся процедура триватиме не більше 10 хвилин. А щоб не чекати в черзі, ми реалізували для вас електронну чергу, просто оберіть зручні для вас час і дату.

А от отримати КЕП повторно можна online, для цього потрібно скористатись послугою «Автопродовження». Про це читайте тут.
 

Найбільша мережа представництв

ЦСК «Україна» налічує більш ніж 200 представництв по всій території країни. Тому ви зможете отримати ключі в будь-якому зручному для вас відділенні.
 

Універсальність КЕП

Ключ від ЦСК «Україна» можна оформити на 1 чи на 2 роки та без проблем використовувати: для обміну первинними документами з вашими партнерами, для подання звітності до контролюючих органів, а також для роботи з усіма електронними сервісами.
 

Юридична сила

Електронні підписи від ЦСК «Україна» відповідають усім вимогам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, а отже ви маєте надійний захист від кіберзлочинів. А усі підписані документи матимуть таку ж юридичну силу, як і підписані вручну.
 

Запис ключа на Token

З 2018 року всі державні установи зобов’язані зберігати електронні підписи на захищених носіях Token, приватні ж установи – приймають рішення самостійно. 

Ви маєте можливість записати КЕП на власний носій або ж замовити Secure Token у нас на сайті

Якщо ви прагнете максимально захистити ваші дані, рекомендуємо вам користуватись ключами, що зберігаються на захищених носіях, адже вони мають найвищий рівень безпеки.

 

Підбиваємо підсумки

У 2021 році електронний підпис виходить на новий рівень використання. Тому якщо ви ще не маєте КЕП, вже варто його оформити. А якщо ж підпис є — використовуйте його переваги на максимум.

Щоб замовити КЕП від ЦСК «Україна», переходьте за посиланням.

Маєте сумніви? Чи, можливо, залишились якісь питання? Напишіть нам у чат-бот! Наші спеціалісти вже готові вам допомогти!

 

Автор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: