"Червоні" документи в ISpro та шляхи їх виправлення

"Червоні" документи в ISpro та шляхи їх виправлення

 

УВАГА!!! Перед будь-якими діями щодо внесення змін у програмі, створіть, будь-ласка, резервну копію.

Причин "червоних" документів може бути декілька. Для вирішення даної проблеми необхідно проаналізувати, чому могла статися така ситуація.

Буває, коли в розрахунковому листі працівника виплата коригується вручну, тоді такий запис в розрахунковому листі перераховується та відображається зеленим кольором.

Після коригування в універсальному документі неможливо відкрити документ, він відображається червоним кольором, а програма бачить це як помилку.

Для відкриття документа необхідно спочатку видалити зміни в розрахунковому листі. Для цього необхідно ставши на коригування натиснути F8. В розрахунковому листі залишиться нарахування, які відповідають нарахуванню в документі. Лише після цього програма дасть змогу відкрити документ та відкоригувати його.

Також червоним кольором відображаються документи, коли порушено послідовність відкриття/закриття документів, до розрахунку яких включено одного і того ж працівника. Наприклад заведемо два документа по одному працівникові, відпустку та лікарняний. Першим закрито відпустку, другим лікарняний. 

В подальшому виникла потреба відкоригувати дані у документі "Відпустка". Якщо першою відкриємо відпустку, то програма побачить це як помилку, а документ неможливо буде відкрити для коригування.

Для вирішення даної ситуації необхідно спочатку відкрити документ, який був закритий другим. В нашому випадку це документ "Лікарняний" і лише після цього програма дасть змогу відкрити відпустку та відкоригувати її.

Отже, в якій послідовності закриваємо документи, в такій послідовності їх необхідно і відкривати, інакше програма бачить це як помилку.

Іншою помилкою може бути коли на одного співробітника заведено два однакових документи та перетинаються дати. На прикладі розглянемо нарахування лікарняного. Заведемо лікарняний по працівнику з 02.01.2019 по 11.01.2019року та закриємо його. Одночасно проведемо Лікарняний  2, по тому ж працівнику на ту саму дату. При спробі закрити документ Лікарняний 2, програма відразу побачить помилку та документ буде відображатися червоним кольором.

Програма здійснює контроль на введення документів. Для вирішення цього питання необхідно відкоригувати налаштування.
Переходимо в підсистему Параметри налаштування - Параметри на закладку Документи та змінюємо налаштування Контролювати конфлікти табеля при закритті документа.

Для контролю помилок, що виникають (конфлікти табеля), до закриття потрібних документів встановлюється значення ТАК. При закритті документи, в яких знаходяться помилки, виділяються в реєстрі червоним рядком. У самому документі червоним рядком у списку виділяються співробітники, у яких існують конфлікти табеля.

Рядки з помилками для таких параметрів в розрахунковий лист при закритті документа не передаються. У роз’ясненні розрахунку кожного запису виводиться причина помилки.

Для того щоб відкрити червоний документ необхідно перейти в Налаштування - Параметри - Документ та клавішою пробіл поставити НІ в параметрі Контролювати конфлікти табеля при закритті документа. Тільки після цього програма дасть можливість відкоригувати документ.

Сподіваємося, що дана стаття буде корисною для Вас.

Якщо залишилися запитання по роботі в системі будемо раді Вам допомогти на нашій лінії консультації куди Ви зможете звернутися за телефонами: (095) 036-40-04, (098) 036-40-04, (073) 036-40-04.

Вдалої роботи!
 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: