Формування об’єднаної звітності в ERP-системі ISpro

Формування об’єднаної звітності в ERP-системі ISpro

Наразі дуже активно йде подача об’єднаної звітності (ОЗ) за ІІІ квартал 2024 року суб’єктами господарювання. Хочемо нагадати, що за цей звітний період звіт необхідно подати впродовж 40 календарних днів  після закінчення звітного періоду, тобто до 11.11.2024.

У цій статті розглянемо формування ОЗ за допомогою автоматизації ділянки з обліку заробітної плати бухгалтерського обліку у ERP-системі ISpro.

Хочемо звернути Вашу увагу, що перед формуванням ОЗ, всі 3 місяці звітного періоду повинні бути звірені. Після звірки, необхідно виконати процедуру закриття вересня місяця. Тільки виконав вищезазначені дії можна переходити до формування ОЗ.

Тож, для формування ОЗ, необхідно перейти з головного меню ERP-системи ISpro у меню Облік персоналу – Облік праці й заробітної плати – Результати розрахунку – Об’єднана звітність.

Мал.1

У реєстрі ОЗ, стандартним способом для всіх модулів ERP-системи ISpro, натискаємо кнопку з зірочкою Створити

Мал.2

У вікні створення ОЗ необхідно перевірити налаштування основних вкладок:

1.Параметри;

2.Види доходів Додатокм4ДФ;

3.Доходи для ЄСВ;

4.Пільги;

5.Лікарняні;

6.Відпустки;

7.Фонди;

8.Інше.

У вкладці Параметри необхідно обрати Вид звітності; Період; проставити позначку По підприємству (або іншу за необхідності); також, за необхідності проставити галочки у нижній частині вкладки.

Мал.3

У вкладці Види доходів Додаток 4ДФ, у кожну відповідну категорію доходу додати необхідні види оплат натиснувши правою кнопкою миші на категорії доходу та обрав у контекстному меню пункт Змінити.

Мал.4

У вікні Зміна виду доходу ще раз натиснути праву кнопку миші на будь-якому з рядків, та у контекстному меню ще раз обрати пункт Змінити.

Мал.5

Далі, у вікні Види виплат відмітити галочками види нарахувань з кожної групи, котрі необхідно включити в Додаток 4ДФ. Також, тут треба зауважити, відмітки на групах нарахувань: якщо на групі стоїть галочка, це каже про те, що ВСІ види нарахувань з цієї групи включені у розрахунок. Якщо ж, замість галочки, група нарахувань виділена чорним кольором – це свідчить про те, що не всі види нарахувань з цієї групи включені у розрахунок. По завершенні проставляння галочок натискаємо кнопку ОК і ще раз кнопку ОК для збереження налаштувань.

Мал.6

Вкладка Доходи для ЄСВ налаштовується аналогічно вкладці Види доходів Додаток 4ДФ.

Мал.7

Наступна вкладка, Пільги, налаштовується наступним чином: у табличній частині по натисканню правої кнопки миші, обираємо пункт Створити

Мал.8

У вікні Пільга задаємо необхідний код та назву пільги, а далі у табличній частині викликаємо правою кнопкою миші контекстне меню у табличній частині, і у полі Код і найменування з довідника обираємо потрібну пільгу з переліку налаштованих у налаштуваннях ПДФО.

Мал.9

На вкладці Лікарняні необхідно пододавати по вкладках другого рівня лікарняні з видів оплат, що використовуються при нарахуванні лікарняних співробітникам. Додаються ці види нарахувань аналогічно як і на попередніх вкладках: через виклик контекстного меню правою кнопкою миші – Змінити, та відмічання галочками потрібних видів оплат.

Мал.10

Вкладка Відпустки налаштовується аналогічно.

Мал.11

Одна з основних вкладок налаштування ОЗ – вкладка Фонди. Тут необхідно задати відповідність налаштованих фондів для ЄСВ відповідності кодам категорії застрахованої особи. Варто зауважити, що коди та найменування фондів з’являються у табличній частині автоматично, відповідно до налаштувань модулю. Єдине, що потрібно тут зробити від нас – відмітити потрібний фонд галочкою та проставити навпроти кожного такого фонду код категорії застрахованої особи з клавіатури, та натиснути клавішу Enter.

Мал.12

Остання вкладка налаштувань ОЗ – вкладка Інше. Тут всі необхідні параметри відмічаються галочками виключно під потреби користувача. Функціонал кожної з них повністю відповідає її назві. Єдині дві речі, котрі тут варто відмітити – це ознаку неповного робочого часу в ОЗ (відповідні налаштування повинні бути впроваджені у налаштуваннях кожного з графіків, котрі використовуються в обліку заробітної плати ERP-системи ISpro) та параметр Резидент Дія Сіті. Останній використовується для IT-підприємств.

Мал.13.

І ось, нарешті, виконавши всі вищезазначені рекомендації, можна сміливо натискати кнопку ОК у правому нижньому кутку і наша об’єднана звітність почне формуватись!

Після цієї дії є одна дуже наполеглива рекомендація від спеціалістів ГК Інтелектуальний сервіс – зробити перерву на філіжанку кави, або чаю :) Тому що для автоматичного формування об’єднаної звітності ERP-системі ISpro буде потрібен деякий час, щоб проаналізувати та вивести підсумки за 3 звітних місяці у єдиний звіт.

Як тільки ОЗ сформується, його одразу ж можна вивантажити з ERP-системи ISpro у програму M.E.Doc для подачі звітності. Для цього обираємо наш сформований звіт, натискаємо меню Реєстр, та обираємо пункт меню Експорт у форматі XML…

Мал.15

У вікні, що з’явилося, нам необхідно обрати шлях, куди будемо вивантажувати наш вже готовий звіт, а також перевірити решту полів, котрі ми експортуємо з ERP-системи ISpro у систему для подачі звітності, та натиснути кнопку ОК.

Мал.16

Детально розглянули приклад формування Об'єднаної звітності на відео.

Звертайтесь за детальною інформацією на номери телефонів лінії консультації:
095 0364004, 098 0364004, 073 0364004.

Або залишайте заявку та ми передзвонимо!

Автор: Кадочніков Андрій, провідний спеціаліст ISpro ГК “Інтелектуальний сервіс”

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Отримайте безкоштовний доступ до ПРРО на 3 місяці

Читайте також:

  • 12 днів тому...
    Формування об’єднаної звітності в ERP-системі ISpro
    Наразі дуже активно йде подача об’єднаної звітності (оз) за ІІІ квартал 2024 року суб’єктами господарювання. Хочемо нагадати, що за цей звітний період звіт необхідно подати впродовж
  • 4 місяці тому...
    Реєстр зобов'язань: створення та експорт для СДО | ERP-система ISpro
    Завдяки рішенню ERP-системи ISpro: Бюджет можливо вести реєстр та облік бюджетних зобов'язань у модулі "Реєстр зобов’язань" з подальшим імпортом у програмне забезпечення Казначейства
  • 2 місяці тому...
    Облік батьківської плати | ERP-система ISpro
    Модуль «Батьківська плата» в системі ISpro дійсно є потужним інструментом для спрощення та автоматизації бухгалтерського обліку щодо плати за утримання дітей у навчальних закладах. Цей модуль дозволяє організувати всю необхідну інформацію в зручний і структурований спосіб, що полегшує роботу бухгалтера та підвищує ефективність обліку.
  • 2 місяці тому...
    Тарифікація 2024
    Розпочався новий навчальний рік і перед бухгалтерами постало гостре питання формування тарифікаційних списків. Ділимось з вами
  • 4 місяці тому...
    Мінімальна заробітна плата | Реалізація контролю в ERP-системі ISpro
    Мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці.
  • 3 місяці тому...
    Щорічна відпустка та розрахунок матеріальної допомоги: Все, що потрібно знати | ERP-система ISpro
    Розрахунок середнього заробітку для обчислення суми відпустки - задача не з простих, адже бухгалтеру потрібно врахувати заробіток за попередній рік, визначити кількість календарних днів у ньому та проаналізувати низку інших нюансів, які передбачені чинним законодавством.
  • 5 місяців тому...
    Імпорт платежів з клієнт-банку | ERP-система ISpro: Бюджет
    Платіжна операція - це внесення, переказ або зняття коштів між платником і одержувачем, а платіжна інструкція - це розпорядження ініціатора надавачу платіжних послуг щодо виконання платіжної операції. Розповідаємо про автоматизацію роботи з платіжними інструкціями за допомогою ERP-системи ISpro: рішення Бюджет
  • 8 місяців тому...
    Відкриття розрахункових рахунків | Рішення ISpro:Бюджет 2024
    Під час впровадження процесів автоматизації обліку грошових коштів за допомогою ERP-системи ISpro важливим етапом є створення рахунків бюджетної установи. Пропонуємо розглянути чіткий порядок дій на цьому етапі.
  • 7 місяців тому...
    Послуга пакетного обслуговування | ERP-система ISpro
    Пакетне обслуговування передбачає повний комплекс послуг з технічного та методичного супроводу програмного комплексу ISpro
  • 5 місяців тому...
    Відправка розрахункових листів на e-mail | Рішення ISpro:Бюджет
    Розрахунковий лист співробітника призначений для зберігання інформації про нарахування та утримання за архівні періоди та відображення результатів розрахунків за поточний обліковий період. Розрахунковий лист співробітника відкривається і на відповідній закладці особового рахунку співробітника.