Працівник з інвалідністю на підприємстві: розрахунок у ISpro

Працівник з інвалідністю на підприємстві: розрахунок у ISpro

Іноді на підприємстві виникає необхідність внести змінити відповідно до довідки про надання групи інвалідності з середини місяця. Відповідно повинен братися і відсоток відрахувань 22% чи 8,41% пропорційно відпрацьованим дням. Тому у даній статті ми розглянемо налаштування, котрі необхідно виконати в програмі для коректного розрахунку фондів.  
Першим кроком обираємо картку співробітника, котрому необхідно змінити тип збору. Далі натискаємо Реєстр – Переміщення – Переміщення працівника 

В результаті відкривається наступне вікно: 

Виконуємо необхідні налаштування та натискаємо кнопку ОК.
В результаті утворюється ще одна картка даного співробітника, а в попередній проставляється дата звільнення (за день до дати призначення обраної у попередньому пункті).

У новоствореній картці у Загальних відомостях на другій сторінці змінюємо Тип страхового збору:

В результаті перейшовши в розрахункові листи на вкладку Фонди можемо побачити, що по першій картці до 22 жовтня включно нараховувалися 22% на ЄСВ:

Друга картка розраховує вже 8,41% починаючи з 23 жовтня відповідно:

Аналогічним чином дані картки і протабельовані. Дану інформацію можна переглянути перейшовши в пункт меню Документи – Табель обліку використання робочого часу:

Перевага даного способу перед створенням нової картки з відповідною датою полягає в том, що в результаті виконання вищеописаних дій зберігається інформація для розрахунку середнього заробітку при нарахуванні лікарняних, відпусток, відряджень тощо. 
Також для коректного відображення даних в звіті ЕСВ необхідно при його створенні на вкладці інше прибрати відмітку «Виводити в таблицю 5 дату вступу і звільнення при переміщенні працівника».

Виконавши вказані налаштування у звіті ЕСВ 5 таблиця буде формуватися без урахування подібних співробітникив. 

Якщо у Вас виникли будь-які запитання стосовно розрахунку фондів, будь-ласка, зверніться до нашого контакт-центру за номерами телефону +38 (068) 061-65-96; +38 (050) 286-11-09; +38 (093) 326-81-80 і ми з радістю відповімо на всі Вашу питання.

Дякуємо за увагу! Поширюйте цю статтю через мережу Facebook.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: