Увага! З 1 липня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ

Увага! З 1 липня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ

Мінфін наказом від 26.05.2020 р. №241 (зареєстрований в Мін'юсті 12.06.2020 р. за №514/34797) затвердив зміни до додатка до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку.

Звертаємо увагу, що зміст форми №1ДФ не зміниться. 

Наказом вносяться зміни лише до додатку до Порядку №4.

 


Читати також:

Як подати скаргу на рішення контролюючого органу?

Як відбуватиметься запровадження електронних трудових книжок

План-графік податкових перевірок по-новому: проект Порядку

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:

 


Що зміниться?

У Розділі 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» чинні назви ознак доходів приводяться у відповідність із нормами ПКУ, а також:

1) узагальнену ознаку 153 «Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку» поділено на дві:

– 153 «Сума поворотної фінансової допомоги наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому»;
– 197 «Сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку».

2) розподілено види доходів з ознаки 106 (за нею відображалися всі види доходів щодо оренди нерухомості та землі) на ознаки:

– 106 «Надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду»;
– 195 «Надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю в лізинг, оренду суборенду, емфітевзис»;
– 196 «Надання майна (крім земельної частки (паю), земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю) в лізинг, оренду або суборенду».

3) зі змісту ознаки доходу 125 прибрано згадку про внески за договорами довгострокового страхування життя;

4) викладено у новій редакції ознаку доходу 128. Під цією ознакою будуть зазначатися сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту інвалідів.

Тобто вже не потрібно буде зазначати суми житлових та інших субсидій або дотацій. Для звичайних роботодавців правила використання цієї ознаки не зміняться. Як і раніше, під цієї ознакою потрібно буде зазначати допомогу по вагітності та пологах.

 

Цей наказ набере чинності з 1 липня 2020 року. Відповідно під час звітування за ІІI квартал 2020 року слід буде застосовувати нові ознаки доходів.

 

 

Джерело: Дебет-Кредит

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: