Відповідальність за неподання ф. №1ДФ у період карантину

Відповідальність за неподання ф. №1ДФ у період карантину

Ключові слова: звітність, податкові перевірки, штрафи, оподаткування фізичних осіб, 1ДФ, звітність, податкова звітність, ПДФО, штрафи, карантин, коронавірус, COVID-19

Чи застосовується адміністративна відповідальність до податкових агентів за неподання або несвоєчасне подання податкового розрахунку за ф.№ 1ДФ на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)?


Читайте також: 

При поданні форми №1ДФ за ІІІ квартал слід застосовувати нові ознаки доходів

Мінекономіки та Держстат скоротили кількість статзвітів

! Переваги роботи з КЕП від ЦСК “Україна” на порталі "Дія"

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram,
звертайтесь з питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


До податкових агентів за неподання або несвоєчасне подання податкового розрахунку суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку за ф. № 1ДФ застосовується адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від двох до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, вчинені податковими агентами, яких протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому зміни в частині незастосування до податкових агентів адміністративної відповідальності на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) до Кодексу України про адміністративні правопорушення не вносились.

 

 

 Слідкуйте за новинами нашого сайту, а якщо залишились питання - напишіть нам у чат-боти Telegram або Messenger Facebook.

За матеріалами Категорія 103.26 «ЗІР» та Бухгалтер911

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медокцена #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: