Оприлюднено проєкт плану комплексних перевірок на 2021 рік

Оприлюднено проєкт плану комплексних перевірок на 2021 рік

Пілотним модулем планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю), сформовано проєкт плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік.

Ознайомитись з проєктом плану можна тут.


Читати також:

Діє новий порядок проведення перевірок ФСС

Підприємцям підвищать штрафи за недотримання карантинних норм

19 жовтня – останній день сплати ЄСВ для ФОПів

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Примітка:
Оновлення в проєкті комплексного плану не відображаються в файлі для вивантаження. В файлі дані оновляться після затвердження комплексного плану. Для перевірки внесення змін в проект комплексного плану перейдіть на сторінку проєкту комплексного плану.

Нагадаємо, що відповідно до статті 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду (контролю).

Внесення одного й того самого суб’єкта господарювання до планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) різних органів державного нагляду (контролю) є підставою для проведення щодо такого суб’єкта господарювання комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про таких суб’єктів господарювання до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) для автоматичного виявлення нею суб’єктів господарювання, які підлягають комплексним плановим заходам державного нагляду (контролю).

Проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) формується інтегрованою автоматизованою системою державного нагляду (контролю).

Нагадуємо, план здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) стосується перевірок органами державного нагляду (контролю), до яких не належить Державна податкова служба України.

До уваги суб’єктів господарювання

Державна регуляторна служба України розповіла про можливість суб’єктів господарювання відмовитися від проведення комплексних заходів державного нагляду (контролю).

Суб’єкт господарювання має право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) шляхом письмового звернення до ДРС. Єдиним наслідком, який слідує за виключенням суб’єкта господарювання з плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю), є повернення дат початку здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у річних планах органів державного нагляду (контролю) до дат, які кожним окремо органом державного нагляду (контролю) були визначені спочатку. У такому разі перевірка такого суб’єкта господарювання проводиться у дати, встановлені річними планами органів державного нагляду (контролю).

План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік буде затверджений Державною регуляторною службою України 15 листопада 2020 року.

Після затвердження Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік дати початку здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання, які включені до річних планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) одночасно кількох органів державного нагляду (контролю), будуть замінені у їх річних планах на дати, встановлені Планом здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік.

Починаючи з 15 листопада 2020 року і до 01 грудня 2020 року, органи державного нагляду (контролю) будуть затверджувати свої річні плани здійснення заходів державного нагляду (контролю), вже з урахуванням дат, встановлених Планом здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік.

Звернення суб’єкта господарювання про відмову від проведення комплексного планового заходу може бути задоволене виключно з 15 жовтня 2020 року до 15 листопада 2020 року. 

Також слід врахувати, що положення Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» не вимагають від суб’єктів господарювання мотивувати або обґрунтовувати свою відмову від проведення комплексного планового заходу.

Зразок оформлення такої відмови можна переглянути, перейшовши за посиланням.

Звернення, що будуть містити будь-які обґрунтування, пов’язані, на думку суб’єкта господарювання:

  • з порушеннями періодичності проведення планових заходів державного нагляду (контролю);
  • незгодою зі ступенем ризику, до якого органом державного нагляду (контролю) віднесено суб’єкта господарювання;
  • незгодою з датою початку проведення та строком здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) тощо,

Державна регуляторна служба України задовольняти не буде, оскільки у такому випадку виключення суб’єкта господарювання з проекту плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) не вирішуватиме порушені у ньому питання.

 

 

Джерело: Бухгалтер 911

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: