ДПС готова не перевіряти суб'єктів з обігом менше €50 млн

ДПС готова не перевіряти суб'єктів з обігом менше €50 млн

Ключові слова: департамент податкових розслідувань, кадрова ротація, Центральний апарат служби

Державна податкова служба створює в центральному апараті департамент податкових розслідувань, головне завдання якого полягатиме у виявленні схем й ухилень від сплати податків великими платниками податків, повідомив голова відомства Олексій Любченко.

«Створюємо департамент податкових розслідувань – по суті це керуюча компанія за п'ятьма регіональними центрами обслуговування великих платників. Її завдання – виявляти схеми, знаходити ухилення. У складі департаменту – управління трансфертного ціноутворення, тобто вся міжнародна діяльність, а також підрозділ центру галузевої компетенції – тобто фахівці з вуглеводнів, ритейлу, будівництва», – сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Як наголосив Любченко, департамент буде суто аналітичним підрозділом, який займається міжнародними оподаткуванням.

Голова ДПС також наголосив, що готовий відмовитися від перевірок суб’єктів господарювання з обігом менше 50 млн EUR. «Я можу взяти на себе зобов’язання – менше 50 млн EUR не виходити, окрім ризикових. Це моя особиста позиція. Окрім ризикових, підкреслю», – наголосив Голова ДПС.


Читати також:

Оприлюднено проєкт плану комплексних перевірок на 2021 рік

Підприємцям підвищать штрафи за недотримання карантинних норм

20 жовтня – останній день для сплати єдиного податку для І та ІІ груп

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


За словами голови Державної податкової, нова структура відомства після ліквідації юридичних осіб її територіальних органів передбачає 31 територіальний орган. З них – п'ять регіональних центрів обслуговування великих платників: Київ, Харків, Одеса, Львів, а також Запоріжжя або Дніпро.

«Поки що залишаємо інтригу з приводу Запоріжжя або Дніпра, щоб була конкуренція. Занадто великий клубок, ми знаємо яких, інтересів. Саме в цих містах буде найбільша кадрова ротація, а також у Львові та Одесі. Щодо Києва і Харкова найменше запитань, глобальних кадрових ротацій поки що немає, принаймні в рамках Офісу великих платників», – пояснив Любченко.

«Під час реорганізації в єдину юрособу для нас принципово, щоб не було зайвих управлінських ланок», – наголосив він.

Центральний апарат служби передбачатиме п'ять блоків.

«Центральний апарат служби у форматі нової структури з п'яти блоків теж підкоригували. Всередині структури буде департамент управління ризиками, який займатиметься виключно ПДВ і податком на прибуток. Департамент адміністрування залишиться, але перепрофілюється на фізосіб», – зазначив Любченко.


 

Джерело: Дебет-Кредит

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: