За IV квартал 2020 року подаємо ще стару ф. №1ДФ

За IV квартал 2020 року подаємо ще стару ф. №1ДФ
Ключові слова: подання, стара форма, місце обліку, податковий період
 

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що 9 лютого 2021 року – останній день подання Податкового розрахунку за формою №1ДФ. За IV квартал 2020 року Податковий розрахунок за старою формою подається востаннє.   


Читати також:
ДПС приймає річну звітність з ЄСВ за оновленими формами
Роз'яснення від ДПС щодо сплати ЄСВ для ФОПів
Скасовуємо помилково проведену суму через РРО/ПРРО
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Зверніть увагу на те, що Міністерство фінансів України наказом від 15.12.2020 р. №773 «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску і Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (далі – Розрахунок) виклало в новій редакції податковий розрахунок за ф. №1ДФ, який включив у себе і таблиці звіту по єдиному внеску.

Такий Розрахунок подається окремо за кожен квартал (податковий період) з розбиттям по місяцях звітного кварталу впродовж 40 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий Розрахунок за календарний рік не подається.

Розрахунок подається незалежно від того, виплачує чи не виплачує доходи платникам податку податковий агент та незалежно від того чи виплачені платником єдиного внеску суми такого внеску фактично після їх нарахування до сплати протягом звітного періоду.

Подається Розрахунок до контролюючих органів за основним місцем обліку. У разі якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету та який не має окремого балансу і самостійно не веде розрахунки із застрахованими особами для сплати єдиного внеску на небюджетні рахунки, то Розрахунок за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за основним місцем обліку. Юридична особа під час подання Розрахунку за відокремлений підрозділ зазначає дані про відокремлений підрозділ в рядку 032 заголовної частини Розрахунку.

Загалом, Розрахунок складається з:

  • заголовної частини;
  • додатку 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам»;
  • додатку 2, який формується і подається тільки районними (міськими) управліннями праці і соціального захисту населення;
  • додатку 3 «Відомості про осіб, які проходять строкову військову службу»;
  • додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору»;
  • додатку 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби»;
  • додаток 6 «Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства». 

Відповідно до п. 46.6 ПКУ перший звітний період для об’єднаного податкового розрахунку – I квартал 2021 року.

 

Джерело: Дебет-кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: