ДПС приймає річну звітність з ЄСВ за оновленими формами

ДПС приймає річну звітність з ЄСВ за оновленими формами
Ключові слова:  наказ, код форми, державне страхування
 

Нагадуємо нашим читачам, що з 01.01.2021 р. набрав чинності  наказ Мінфіну від 05.11.2020 р. № 670 «Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Наказ № 670).   


Читати також:
До 8 лютого потрібно подати звіт про борги з зарплати
Роз'яснення від ДПС щодо сплати ЄСВ для ФОПів
Скасовуємо помилково проведену суму через РРО/ПРРО
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Цим Наказом, зокрема, внесено незначні зміни до форми річної звітності з ЄСВ, яку подають фізичні особи - підприємці та особи, які провадять незалежну професійну деяльність (форма № Д5 (річна)). 

Звернемо увагу, що згідно з п. 46.6 ПКУ до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Оскільки Наказ № 670 набрав чинності з 01.01.2021 р., то за 2020 рік підприємці та «незалежники» мали б подавати звітність за 2020 рік за формами, без урахування змін, запроваджених Наказом № 670.

Проте, з 1 лютого 2021 року податківці почали приймати звітність виключно за формами, які враховують зміни згідно наказу № 670.

Для подання звітності в електронному вигляді слід обирати форми з кодом F3000513, F3005113.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: