Фінзвітність на основі XBRL у 2021 році

Фінзвітність на основі XBRL у 2021 році
Ключові слова: XBRL, міжнародний стандарт, СФЗ
 

На сайті XBRL International розміщено вітання щодо підготовки України до переходу на складання фінзвітності на основі XBRL.

З 2021 року підприємства, які становлять суспільний інтерес відповідно Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» № 996-XIV, включаючи суб’єкти фінансової галузі, банки, страхові компанії, кредитні спілки, ломбарди, інші фінансові компанії,  матимуть складати квартальну та річну фінансову звітність за стандартом XBRL.

Тому, Нацбанк України реформує фінансову звітность банків і небанківських фінансових установ за підтримки Євросоюзу.

Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) було створено портал для подання звітності – Систему фінансової звітності (СФЗ), він і збиратиме iXBRL дані.

Вже сьогодні можна зареєструватись у СФЗ і готуватись для подачі перших звітів. Цікаво те, що новий формат звітності включатиме аудиторський висновок, він буде частиною документа.

Міжнародні партнери зауважують, що перехід України на звітування за міжнародним стандартом буде сприяти покращенню прозорості ринку. А це, в свою чергу, допоможе Україні відповідати європейським стандартам сприятиме торгівлі та співпраці з ЄС. 

В M.E.Doc також розроблений модуль для звітування за МСФЗ на основі таксономії — Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL). До того ж розробники ПО M.E.Doc одні з перших в Україні надали такий функціонал.

Є питання по модулю, напишіть його нам у чат-бот в Telegram чи Messenger

 

Джерело: medoc.ua

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Читайте також: