27 квітня змінюються правила проведення трудових перевірок

27 квітня змінюються правила проведення трудових перевірок
Ключові слова: зменшення тиску, внесення змін, набуття чинності
 

25.03.21 р. Володимир Зеленський підписав Закон №1320-IX від 04.03.2021 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» (зареєстрований під №0958). Про прийнятий закон та яким чином планується захистити бізнес від трудових інспекторів читайте в матеріалі за посиланням.

Документ передбачає вдосконалення порядку здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення, а також послаблення фінансового навантаження на представників бізнесу.

Даний законопроєкт внесе зміни у Кодекс законів про працю, Закону «Про зайнятість населення» та ряду інших документів. А саме:

  • виокремлено окремо державний, внутрішній та громадський контроль щодо дотримання законодавства про працю;
  • встановлено точні приводи для притягнення до відповідальності у разі сприяння недопуску чи створення перешкод щодо проведення перевірки;
  • визначено відповідальність посадових осіб за винесення рішень щодо накладення фінансових стягнень (штрафів), які будуть скасовані в подальшому.
     

Дані зміни почнуть діяти через місяць опублікування закону. Оскільки документ було опубліковано 27 березня (в "Голосі України" №57), то оновлені норми почнуть діяти з 27 квітня 2021 року.

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: