Тепер митні декларації будуть відкритою інформацією

Тепер митні декларації будуть відкритою інформацією

Вільний доступ до інформації дає змогу контролювати державні органи, а також створювати нові сервіси та інструменти.

Відкриття доступу до даних дає більше можливостей для країни. Міністерство цифрової трансформації та Державна митна служба оприлюднили інформацію щодо митних операцій. 

 «Результат цифровізації — ефективні та прозорі державні процеси. Таку трансформацію вже розпочато в митній сфері. Сьогодні ми з Держмитницею зробили важливий крок — оприлюднили понад 4 мільйони митних декларацій. Україна — одна з перших країн світу, яка відкрила дані з таким високим рівнем деталізації», — повідомив Михайло Федоров.

Відомості про імпорт та експорт вважаються одні з найбільш закритих у світі. Такі дані частіше за все оприлюднюються у вигляді зведених статистичних показників. І тому суб'єкти господарювання не мали можливості ознайомлюватись з інформацією щодо зовнішньоекономічної діяльності у повній мірі. Це і ставало на заваді для оперативного ухвалення рішень щодо розвитку бізнесу. А так званий «Чорний ринок» за рахунок цього лише зростав. Так, потрібну інформацію можна було придбати за $100-400.

А тепер підприємці мають можливість ознайомитись з експортно-імпортними деклараціями на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних, або ж за допомогою API-сервісу. Таким чином підприємцям буде зручніше планувати свою діяльність та спиратись офіційні дані, а органи влади зможуть більш ефективно взаємодіяти з суб'єктами господарювання. 

Було відкрито відомостей обсягом близько 4 млн експортних та імпортних операцій, починаючи з лютого 2020 року до травня 2021 року. Митна декларація включає 17 пунктів: коди переміщення товарів, дані про митний режим, тип декларації, кількість, маса та вартість товару, країна-партнер, країна походження, наявність квот тощо.

Надалі відомості будуть оновлюватись кожного щомісяця. Усі відомості про експортні та імпортні операції буде доступна згідно з вимогами українського законодавства.  

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: