Підтвердження трудового стажу без трудової книжки

Підтвердження трудового стажу без трудової книжки

Міністерство соціальної політики запропонували законопроєкт постанови Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 637". Вона передбачає внесення змін до Порядку підтвердження наявного трудового стажу щодо призначення пенсій у випадках, коли відсутня трудова книжка чи необхідні записи в ній.

На початку літа (10 червня) Закон № 1217 запровадив порядок внесення даних щодо трудової діяльності працівників в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (ДРЗСС). 

Нагадаємо також, що ч. 4 ст. 20 Закону про ЄСВ передбачає створення персональної електронної облікової картки для кожного працівника. В ній має міститись інформація щодо трудової діяльності особи, включно з періодом до 1 січня 2004 року. 

Дані про періоди роботи чи інші періоди, що зараховуються до страхового стажу особи, відомості про займані посади включно до прийняття Закону щодо внесення змін до обліку трудової діяльності працівника в електронній формі мають бути внесені до реєстру застрахованих осіб Держреєстру (ДРЗСС). Таку інформацію потрібно перенести з трудової книжки чи з документів, що передбачені вище згаданим порядком.
 

 Міністерство соціальної політики запропонувало внести зміни до ряду норм Порядку:
  •  основним документом, що містить відомості про стаж роботи особи вважають трудову книжку;
  •  документи, що передбачає Порядок, можуть бути підставою для перенесення відомостей до персональної електронної облікової картки Держреєстру (електронної трудової книжки); вона відображатиме трудову діяльність особи до 1 січня 2004 року включно;
  •  документами, що засвідчують вік, можуть бути паспорт чи свідоцтво про народження.  

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: