Коли е-лікарняні стають підставою для призначення допомоги

Коли е-лікарняні стають підставою для призначення допомоги

Фонд соціального страхування нагадала, що саме на основі електронних лікарняних, які формуються автоматично на підставі медичного висновку лікаря, працівнику надається матеріальна допомога від ФСС. Але на відміну від паперових лікарняних, що видавались по закінченню хвороби, е-лікарняні формується відразу після відкриття лікарняного медичним висновком лікаря.

Електронний лист непрацездатності можна переглядати на порталі ПФУ вже з першого дня тимчасової непрацездатності в особистому кабінеті працівника чи страхувальника. Такий лікарняний відразу має статус «закритий», але для призначення матеріальної допомоги його можна буде використовувати тільки по завершенню визначеного періоду непрацездатності. Тоді статус е-лікарняного буде змінено на «готово до сплати».

Матеріальне забезпечення по такому листку непрацездатності роботодавець повинен нарахувати не пізніше ніж на 10 календарний день з моменту закриття лікарняного. І додатково 5 днів після призначення допомоги відводиться для подачі заяви-розрахунку.

Важливо, що на паперові та електронні листки непрацездатності потрібно подавати дві заяви-розрахунки окремо: щодо паперових та електронних лікарняних. Така існує особливість через оновлені причини тимчасової непрацездатності.

Подати заяву-розрахунок за електронними лікарняними можна або в електронному, або у паперовому вигляді. 

Також зверніть увагу, що наразі в електронному кабінеті страхувальника не передбачено подання заяв-розрахунків. Якщо ж така заява-розрахунок подається через кабінет на порталі ПФУ, то вона не передається до органів ФСС.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: