КМУ планує і надалі підвищувати мінзарплату

КМУ планує і надалі підвищувати мінзарплату

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 14 вересня під час конференції повідомив, що за минулий рік мінімальну заробітну плату в Україні вдалось підвищити майже вдвічі. Але поряд з цим важливо робити це поступово і при цьому зберігати баланс, щоб не отримати в майбутньому деструктивних  наслідків інфляції та навантажувати цим представників бізнесу. 

«Підвищення мінімальної заробітної плати більшою мірою впливає на бюджетну сферу. Але це також створює додаткове навантаження на бізнес, який прозоро виплачує зарплати. 

Тож важливо вибрати вдалий момент для збільшення мінімальної зарплати, щоб воно дало результат», – доповів Прем’єр-міністр. 

Очільник уряду звернув увагу, що наразі таким чином вдалось стимулювати наповнення державного бюджету, а завдяки надходженням ЄСВ пенсійний фонд поступово збалансовується.

Помічено, що ряд підприємств почали платити податок на прибуток на 70% більше, при тому ж доході. А це означає, що бізнес починає поступово виходить з тіні.

Крім того, в проєкт бюджету на 2022 рік закладено встановлення мінімальної заробітної плати для лікарів на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень для середнього медперсоналу. 

А середня заробітна плата лікаря у наступному році має перевищити 22,5 тисячі гривень. А загальна середньомісячна заробітна плата в Україні у 2022 рік складе близько 15,5 тисячі гривень.

Наразі Уряд з профільними комітетами ВРУ розробляють оптимальне рішення для реформування в країні прожиткового мінімуму та збільшення мінімальної заробітної плати.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: