Нова Постанова щодо проведення трудових перевірок

Нова Постанова щодо проведення трудових перевірок

Постанова Шостого апеляційного адмінсуду на радість суб’єктів господарювання скасувала Постанову Кабміну № 823 (від 21 серпня 2019 р.), яка затвердила Порядок проведення трудових перевірок. 
 

Проте КМУ не поспішає відмовлятись від трудових перевірок. Наразі вже розроблено новий проєкт постанови «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю», що передбачає впровадження нового Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю. 

Проєкт документу вже доступний на сайті Федерації профспілок України. 

Проєкт згаданого акта передбачає регулювання механізмів державного нагляду та контролю за дотриманням законодавства про працю.

 

Частина п’ята статті 2 Закону № 877-V передбачає, що заходи державного контролю щодо законодавства про працю мають здійснюватись у порядку, встановленому цим документом та з урахуванням особливостей, визначених законами у відповідних сферах та міжнародними договорами.

А стаття 259 КЗпП України та стаття 52 Закону України «Про зайнятість населення» встановлює, що контроль за дотриманням законодавства про працю має здійснювати Держпраці.

 

Новий проєкт постанови покликаний врегулювати згадане питання, а також організаційні питання, зокрема встановлення єдиних вимог до посадових осіб, що будуть здійснювати контроль.

Аналіз скарг, що надсилали юридичні та фізичні особи (роботодавці) на рахунок дій інспекторів праці під час перевірок, а також судова практика з цих питань та необхідність цифровізації процесів державного контролю показали, що Постанова №823 потребує вдосконалення.

Автори проєкту очікують, що прийняття такої постанови допоможе реалізувати ефективний механізм виявлення порушень законодавства про працю, зокрема застосування незадекларованої праці, порушення строків виплати зарплати, охорони праці у разі загрози життю та здоров'ю працівника тощо.

З M.E.Doc ваші документи завжди будуть в порядку, адже M.E.Doc – це швидке оновлення форм, багатофункціональність та надійність перевірена часом.
Група компаній 
Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: