Нові розміри трудових штрафів: суттєві правки до законопроекту №1233 від Комітету ВРУ

Нові розміри трудових штрафів: суттєві правки до законопроекту №1233 від Комітету ВРУ


03.10.2019 р. ВРУ схвалила в першому читанні законопроект № 1233, за яким трудові штрафи зменшать в декілька разів. Адже величезні їх розміри, які увели із 2017 року, перетворилися на тисячі судових суперечок між бізнесом та представниками Держпраці.

Редакція законопроекту № 1233 до першого читання передбачала навіть письмове попередження для окремих із трудових штрафів, що викликало невдоволення профспілок, адже саме великі штрафи забезпечили зростання кількості офіційно працевлаштованих громадян.

Тож Комітет питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ доопрацював законопроект № 1233 та вніс у нього суттєві правки. Наразі уже доступна на сайті ВРУ порівняльна таблиця до законопроекту № 1233, підготовленого до другого читання. Серед новацій:

  • до юросіб та ФОП, які використовують найману працю, що є платниками єдиного податку І-ІІІ груп застосовуватимуть «попередження» в разі виявлення вперше порушення пов'язаного з фактичним допуском працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту);

  • при сплати юрособою або ФОП, яка використовує найману працю, 50% розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вручення постанови про накладення штрафу за порушення вимог законодавства про працю, таку постанову вважатимуть виконаною;

  • якщо виконано припис Держпраці та усунуто виявлені порушення, передбачені абз. 4-6, 9 ч. 2 ст. 265 КЗпП, у визначені приписом строки, заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуватимуть;

  • заходи щодо притягнення до відповідальності за вчинення порушення, передбаченого абз. 2, 3, 7, 8, 10 ч. 2 ст. 265 КЗпП, застосовуватимуть одночасно із винесенням припису незалежно від факту усунення виявлених при проведенні перевірки порушень.

Як пропонують зменшити розміри штрафі покажемо у таблиці:

Джерело: buh.ligazakon.netзаконопроект № 1233 від 02.09.2019 р. «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України)».

_______________________________________________________

Витрачаєте безліч часу, щоб виписати потрібний рахунок?
Годі бігати по сайтам – тепер є можливість зробити це безпосередньо у нас на сайті!
Клікайте на потрібний продукт і рахунок вже у Вас на електронній пошті!

Переходьте по посиланню та оптимізуйте Ваш час - https://intelserv.net.ua/#buy

_______________________________________________________

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Читайте також: