Податківці пояснили, чи штрафують під час карантину за затримку в поданні ф. № 1ДФ

Податківці пояснили, чи штрафують під час карантину за затримку в поданні ф. № 1ДФ

Ключові слова: ф. № 1ДФ, штраф, розрахунок

Запровадження інших, окрім ф. № 1ДФ, форм звітності з питань сум доходів фізосіб та утриманого з них податку не допускається.

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що особи, які мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати у строки, встановлені чинним податковим законодавством для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку. Такий податковий розрахунок за формою № 1ДФ подається до контролюючого органу за місцем свого розташування.


Читати також: 

Є податковий борг? Маєте право розстрочити (відстрочити) його сплату

Керівник захворів: хто може підписати електронну звітність?

Зміни у поданні форм статзвітності на 2021 рік

З липня 2021 року гектар землі буде коштувати щонайменше тисячу доларів — Держгеокадастр

Бажаєте перевірити свого партнера: скористайтеся сервісом на сайті ДПС

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності з зазначених питань не допускається.

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян, тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян - суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі від 17 до 51 грн (ч. 1 ст. 163-4 КУпАП).

Аналогічні дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян - суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі від 51 до 85 грн.

При цьому зміни в частині незастосування до податкових агентів адміністративної відповідальності на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), до КУпАП не вносились.

 

Джерело: Бухгалтер.UA

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок 
#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: