Роз’яснює ДПС: Чи застосовувати РРО при перерахуванні коштів за товар в безготівковій формі

Роз’яснює ДПС: Чи застосовувати РРО при перерахуванні коштів за товар в безготівковій формі

Після прийняття Законів № 128 та №129 від 20.09.2019р. щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг у бізнес-спільноти з'явилось багато запитань щодо застосування або незастосування РРО.

Одним із таких питань є - чи застосовувати РРО при перерахунку коштів за товари чи послуги у безготівковій формі банківським переказом на поточний рахунок без застосування платіжної карти?

Якщо розрахунки за придбаний товар (послугу) проводяться у безготівковій формі без застосування платіжних карток і кошти перераховуються з поточного рахунку покупця на поточний рахунок продавця, така операція не потребує застосування РРО. Теж саме стосується випадків, коли покупець розраховується з продавцем шляхом внесення коштів через банк для подальшого їх зарахування на поточний рахунок продавця. Тут "спрацьовує" звільнення, передбачене для банківських операцій відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" від 06.07.1995 р. №265/95-ВР.

Як зазначив очільник ДПСУ С. Верланов - «тобто юристи, консультанти, айтішники, інші самозайняті особи, в т. ч. і ті, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування, не мають застосовувати РРО, якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом. Також РРО не потрібні, якщо клієнт в касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця».

Про це зазначено в роз’ясненні ДПСУ.

Нагадуємо, про новий модуль РРО у M.E.Doc!

Потрібен M.E.Doc

Джерело: medoc.ua

Читайте також про РРО:

 

Набридло по посиланню переходити з одного сайту на інший, щоб знайти потрібний рахунок? Та ще й, добре, якби пощастило виписати коректний. Тепер не треба з цим мучитись! У нас реалізована можливість виписати рахунок на будь-який необхідний для Вас продукт! Лише декілька кліків, і Ваш рахунок вже на електронній пошті! Годі чекати, швидкість, легкість та мобільність вже чекають вас тут - https://intelserv.net.ua/#buy
 

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Читайте також: