Модуль Кадри від "А" до нарахування ЗП

Модуль Кадри від  "А" до нарахування ЗП

В даній статті ми обговоримо «болюче» питання взаємодії кадрової служби і розрахункового відділу. Яким чином можливо максимально прискорити обмін інформацією між цими службами? Як скоротити кількість ручної і «неприємної» роботи спеціаліста з кадрів?  Як здійснити нарахування будь-якого виду оплати лише через один клік? Сьогодні ми знову доведемо, що вирішити і ці завдання просто з програмою «ISpro».

Отже, розпочнемо огляд роботи в модулі «Управління персоналом» з підсистеми «Облік кадрів». Спеціалісти з кадрів настільки багато часу приділяють наказам, тому саме з них і розпочнемо.  Як здійснити налаштування та створення наказу в програмі «ISpro»? Розглянемо ці питання на прикладі налаштування наказу про надання відпочинку по донорським дням. 


Читати також:

Методи оцінки запасів! Налаштовуємо розрахунок собівартості в програмному комплексі «ISpro»

Я обираю ISpro! А чому?

Баланс – бути чи не бути

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Спочатку необхідно перейти по шляху «Параметри» - «Налаштування» - «Типові операції» та через команди «Реєстр» - «Створити» сформуємо типову операцію, присвоюємо їй «Код», «Найменування» та обираємо «Тип операції». (Мал. 1) 

Мал. 1

З малюнку бачимо, що в даній операції доступні певні реквізити, якщо проставити галочки в колонці «Видимість», то при створенні наказу буде доступним заповнення інформації по даним реквізитам. Для подальших налаштувань перейдемо до сусідньої вкладки «Накази» та через стандартні команди створимо відповідний вид наказу, наприклад «Про відпустки». На вкладці «Властивості» відмітимо, що наказ формується по обраним операціям, після чого відмічаємо створену операцію «Оплата донорських днів». (Мал. 2) 

Мал. 2

У вкладках «Наказ» та «Витяг до наказу» через клавішу «Insert» обираємо друковані форми для наказу і витягу. (Мал. 3)

Мал. 3

Для створення наказу і подальшого розрахунку бухгалтером розрахункового відділу, необхідно створити новий вид оплати в підсистемі «Облік праці і заробітної плати»

Отож, переходимо по шляху «Облік праці і заробітної плати»«Параметри» - «Налаштування» - «Види оплат» - «Оплати за середнім» та через клавішу «Insert», або скопіювавши з іншого виду оплати, створюємо ВО та здійснюємо налаштування. Для виду оплати вказуємо «Код», «Найменування», «Метод розрахунку» - «Донорські дні». (Мал. 4)

Мал. 4

На вкладці «Властивості» вказуємо від якого заробітку проводяться нарахування, на вкладці «Вихідна сума» проводимо налаштування вихідних сум від яких розраховується ВО, на вкладці «Проводки» вказуємо рахунки бухгалтерського обліку та зберігаємо ВО.

З налаштуваннями завершили і далі можемо перейти до створення наказу. Переходимо по шляху «Облік кадрів» - «Картотека» - «Накази». Обираємо «Вид наказу» та через «Реєстр» - «Створити наказ» формуємо наказ (Мал. 5), заповнюємо необхідні поля та зберігаємо його. 

Мал. 5

Після чого через контекстне меню (викликається правою кнопкою миші) обираємо пункт «Створити операцію» та обираємо типову операцію – «Оплата донорських днів». (Мал. 6) 

Мал. 6

Далі відкривається вікно «Створення операції», де обираємо необхідного співробітника та на вкладці «Дані про давання крові» через «Створити» заповнюємо необхідну інформацію (Мал. 7), після чого через «Реєстр» - «Затвердити наказ» затверджуємо створений наказ. 

Мал. 7

Даною операцією, через наказ, ми внесли інформацію по співробітнику, що він має право протягом року на додатковий день (дні) відпочинку, ця інформація переноситься до особової картки працівника і переглянути її можливо на вкладці «Облік донорських, робіт в вихідн./святк. дні» (Мал. 8).

Мал. 8

Якщо працівник разом з довідкою про давання крові подав заяву про надання додаткового дня (днів) відпочинку, то в цій же операції наказу в нижній таблиці потрібно створити відповідний запис (Мал. 9) та затвердити наказ.

Мал. 9

Далі робота вже за бухгалтером розрахункового відділу, всі затверджені накази доступно розрахувати в підсистемі «Облік праці і заробітної плати» в пункті «Універсальний документ» через «Реєстр» - «Сформувати документи з наказів». (Мал. 10) (Мал. 11)

Мал. 10

Мал. 11

Тут ми бачимо, що відображено розрахований документ, після закриття якого, нарахування передаються в розрахунковий лист (Мал. 12), також дні відпочинку по донорським дням відображаються в табелі. (Мал. 13) 

Мал. 12

Мал. 13

По розглянутому принципу можливо створити будь-який наказ та здійснити нарахування на його основі.

Отже, на даному прикладі ми коротко розглянули роботу з наказами та можливість взаємодії кадрової служби і розрахункового відділу, але на жаль стаття не може вмістити перелік всіх переваг, функціонал програми дозволяє значно більше. Якщо у Вас з’явилося бажання дізнатися про всі можливості і переваги роботи комплексної роботи модулю «Управління  персоналом», звертайтесь до нашої лінії консультацій за телефонами:

+38 (095) 036-40-04;

+38 (098) 036-40-04;

+38 (073) 036-40-04.

Також замовляйте безкоштовну демонстрацію від наших спеціалістів.

До нових зустрічей в нашому блозі!

 

 

 

Автор: Руслана Воронєвська, кваліфікований спеціаліст ГК «Інтелектуальний сервіс», провідний спеціаліст по системі «ISpro»

#испро #купитьиспро #ISpro #ISproпридбати #системаіспро #іспрозарплат


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh
Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: