Реєстрація програмного РРО в ДПС

Реєстрація програмного РРО в ДПС
Ключові слова: господарська одиниця, фіскальній сервіс, КЕП, реєстрація каси
 

Якщо ви плануєте працювати з ПРРО, то вам важливо розуміти як проходить сам процес реєстрації. Що потрібно зробити перед початком роботи з ПРРО? Що потрібно надсилати до ДПС?

Про це зараз і поговоримо.


Читайте також:

Як почати роботу з СОТА Каса?

Перехід на ПРРО СОТА Каса

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, звертайтесь з питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger



Суб’єкт господарювання і господарська одиниця мають бути зареєстровані

Насамперед потрібно переконатись, що суб’єкт господарювання (СГ), який має намір використовувати ПРРО, перебуває на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати господарська одиниця, де програмне рішення буде використовуватись, про яку СГ повідомляє контролюючий орган шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП.

Перевірити чи зареєстрована господарська одиниця можна в кабінеті платника в розділі «Реєстраційні дані платника». Після подання форми 20-ОПП, або якщо така вже була подана, переходимо до наступного етапу.
 

Реєстрація каси

Встановлюємо ПРРО на відповідний пристрій. Після чого реєструємо його відповідно до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій

А саме – складаємо заяву за формою 1-ПРРО (форма J/F 1316602) безпосередньо в програмному РРО та надсилаємо в електронному вигляді в ДПС.

В результаті чого фіскальний сервер здійснює автоматизовану обробку заяви, за результатами якої каса реєструється або формується відмова в реєстрації.

При реєстрації кожному ПРРО автоматично формується і присвоюється фіскальний номер, який є унікальним числовим порядковим номером реєстраційного запису в Реєстрі ПРРО. Він не змінюється при перереєстрації і зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації. Йдемо далі.
 

Реєстрація електронних підписів

Для роботи з касою необхідно використовувати кваліфіковані електронні підписи (КЕП). Це можуть бути або вже існуючі підписи, які використовує підприємство, або окремо створені.

Новостворений ключ, за потреби, можна «прив’язати» до певного касира. Або ж використовувати загальний ключ-печатку, в цьому випадку з програмним реєстратором може працювати будь-який касир.

Також для роботи з ПРРО необхідно надати дані сертифікатів електронних підписів і/або печаток, які будуть використовуватись у роботі з касою.

Ці дані вносяться до Реєстру на підставі поданого Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів для роботи з реєстратором) (форма J/F 1391801) із зазначенням ідентифікатора ключа.
 

Починаємо роботу з ПРРО

І останнім кроком для початку роботи з касою є переведення ПРРО в фіскальний режим роботи, тобто  відкриваємо робочу зміну. Для цього формуємо та відправляємо на фіскальний сервер Повідомлення про відкриття змін ПРРО (форма J/F 1316801).

Тепер можна повноцінно працювати з програмним РРО.
 

Залишились питання? Чудово!

Ви обов’язково отримаєте на них відповіді. Просто напишіть нам у чат-бот в Telegram або Messenger.

Більше інформації про програмні РРО і не тільки, дізнавайтесь у розділі сайту "Блог бухгалтера" за посиланням.

 

Автор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

РРО #програмнийРРО #СОТАКаса #Cashalot #Cashalotоновлення #програмCashalot #СОТАКасаонлайн #sota #sotakasa #купитьСОТАКаса #придбатисотакаса #придбатиCashalot

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: