Графік відпусток на 2019 рік: складаємо без помилок у ISpro

Графік відпусток на 2019 рік: складаємо без помилок у ISpro

 

Необхідність наявності графіка відпусток передбачена ч. 4 ст. 79 КЗпП і ч. 10 ст. 10 Закону № 504. Відповідно до цих норм, черговість надання відпусток працівникам визначається графіками, а конкретний період надання щорічної відпустки в межах термінів, визначених у графіку, узгоджується працівником і роботодавцем.

При складанні графіка слід врахувати:

  • Мінімальна тривалість щорічної чергової відпустки - 24 календарних дня. При цьому, працівник має право брати відпустку частинами, але основна безперервна частина повинна складати не менше 14 календарних дня (Ст. 12 Закону № 504).
  • Загальна тривалість щорічних, основної та додаткової, відпусток не може перевищувати 59 календарних днів,  а  для працівників, зайнятих на підземних гірничих роботах - 69 календарних днів.
  • Щорічні, основна та додаткові, відпустки повної тривалості у перший рік роботи надаються працівнику тільки після закінчення 6 місяців безперервної роботи на даному підприємстві (ст. 10 Закону № 504). Виняток зроблено для неповнолітніх осіб, інвалідів, сумісників.
  • Одночасно з відпусткою за основним місцем роботи, сумісникам може бути наданий повна відпустка до закінчення 6 місяців і в зручний для них час. Взяти відпустку авансом, можуть і інші працівники, при цьому його тривалість буде розраховуватися пропорційно відпрацьованому часу.
  • Якщо на період щорічної відпустки припадають святкові або неробочі дні, то вони не враховуються при визначенні його тривалості (ст. 5 Закону № 504).
  • Ненадання щорічної відпустки працівникові більше двох років поспіль забороняється.

    Читайте на дану тему також:
    Складання графіка відпусток на 2020 рік
    Варіанти нарахування та виплати відпускних за допомогою модулю «M.E.Doc Зарплата»
    Відпустки не за графіком: чи можливо?
    Коли можна перенести щорічну відпустку?
    Поділ щорічної відпустки на частини
     

    Зазвичай графік відпусток на наступний рік складається в кінці року, що минає.

До налаштування графіка відпусток слід приступати після налаштування тривалості щорічних відпусток. В результаті цього, після введення дати початку планової відпустки, дата закінчення буде розрахована автоматично, виходячи з тривалості відпустки з налаштування.

Налаштування відпусток і їх тривалість знаходяться Облік кадрів - Параметри - Налаштування - Довідники - Відпустки.

Модуль Графік відпусток призначений для планування дати виходу у відпустку: Облік кадрів - Планування - Графік відпусток, відображається за поточний рік в розрізі підрозділів. У кожному підрозділі відображаються співробітники, і введена інформація про планове надання відпустки, а також табельний номер і ПІБ особи, яка буде виконувати обов'язки під час відпустки працівника.

Графік відпусток створюється, як користувачем по кожному співробітнику, так і автоматично за пунктом меню Реєстр - Сформувати графік відпусток. При створенні нового запису про відпустку власноруч (Реєстр - Створити), вказується дата початку і дата  кінця, а кількість днів перебування у відпустці програма розрахує автоматично (згідно налаштувань відпустки).

 

При необхідності надання відпустки по частинах, користувачем створюється відповідна кількість відпусток. Згідно з позицією меню Реєстр - Налаштування або комбінації клавіш Alt + R, відкривається вікно Графік відпусток, в якому зазначаються необхідні відпустки. При формуванні графіка відпусток, графік формується тільки за тими видами відпусток, які відзначені в налаштуванні.

Різні види відображення даних за реєстром відпусток налаштовуються за допомогою пунктів меню Вид - Навігатор підрозділів, Вид - Включити підлеглі підрозділи, Вид - Відображати код підрозділу.

На цьому процедура планування графіка виходу працівників у відпустку закінчена. Далі можемо сформувати наказ на щорічну відпустку: Облік кадрів - Картотека - Накази, Реєстр - Створити наказ, Реєстр - Створити операцію.

Обираємо працівника з довідника особових рахунків. Поточні дані працівника заповнюються автоматично з особової картки працівника. В Дані операції, можемо заповнити: працівника що заміщує, матеріальну допомогу або компенсацію відпустки.
На вкладці Надання відпустки, завантажуємо відпустку з Графіка відпусток.

Тепер наказ зі статусом проект, потрібно провести Реєстр - Затвердити, Реєстр - Провести.

Отже, відпустка по працівнику сформована, залишається у періоді настання події, через універсальний документ нараховувати відпустку працівнику.

Якщо  виникнуть якісь запитання, звертайтесь на нашу лінію консультації за телефоном (098) 036-40-04,(095) 036-40-04, (073) 036-40-04 або на сайті https://intelserv.net.ua/

Читати також:

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: