ISpro користувачі: створюємо користувача з окремим набором модулів програми та налаштовуємо доступ

ISpro користувачі: створюємо користувача з окремим набором модулів програми та налаштовуємо доступ

В ISpro реалізована можливість створювати облікові записи, для кожного користувача, зі своєю індивідуальною  роллю (право доступу до модулів програми), логіном та паролем. Облікові записи діляться на два типи:

1) Адміністратор - користувач, який має даний тип облікового запису, отримує повний контроль над програмою. Йому доступні будь-які налаштування, причому навіть ті, які стосуються інших користувачів в програмі.

2) Працівник – користувач, створений адміністратором, для роботи з обмеженим доступом.

Налаштування користувачів знаходиться в модулі Адміністратор - Користувачі і ролі. Вікно налаштувань складається з двох розділів: Користувачі та Ролі.

В розділі Користувачі, в групі Загальна, по замовченню створений користувач Адміністратор (з повним правом доступу до функціоналу програми). В групі Працівники, створюються усі інші користувачі програми.

Для цього  необхідно виділити Працівники, та через Реєстр - Створити - Користувача. З правої сторони, необхідно заповнити загальні данні по працівнику.

Заповнюємо поля:

  • Користувач (використовується для входу в програму) – обов’язково для заповнення.
  • Повне ім’я (використовується для відображення в програмі) – обов’язково для заповнення.
  • Змінити пароль, використовується при необхідності призначити пароль користувачу.
  • Посада, телефон, SIP – номер та SIP – пароль заповнюються по бажанню.

У нижній частині, проставляються позначки згідно поясненню. Наприклад, опція запускати модулі у вікні головного меню призначена для включення/відключення  багатовіконного режиму. Зберігаємо зміни. 

На вкладці Ролі, тиснемо Реєстр - Створити - Роль, та заповнюємо найменування. Зберігаємо зміни.

Заборона коригування видів реєстрів; Заборона коригування меню звітів; Заборона перегляду списку користувачів – ставимо позначки згідно налаштуванням ролі. 

Після створення ролі, необхідно на закладці Користувачі, обираємо для підприємства необхідних співробітників з даною роллю.

Далі, виділивши підприємство, тиснемо Реєстр - Змінити. У новому вікні, ставимо позначки навпроти співробітників.

У вкладці Меню необхідно налаштувати модулі програми, які будуть доступні користувачу з цією роллю. 

В правій частині, лівою клавішою миші, активуємо рядок з написом Головне меню. Тиснемо Реєстр - Змінити. Відкриється нове вікно, в лівій частині обираємо необхідний модуль. Через Реєстр - Копіювати, в праву частину додаються модулі, які будуть доступні даній ролі. Після завершення набору Головного меню, тиснемо ОК, та зберігаємо зміни. 
Через комбінацію Загальні довідники - Управління доступом, необхідно призначити доступ в програмі користувачу та ролі (або повний, або вибірковий).

Обираємо в лівій частині працівника, тиснемо Реєстр - Призначити повний доступ. Ту ж саму операцію виконуємо з роллю. Можна призначити частковий доступ, для цього в правій частині ставимо позначки в необхідних полях.

На цьому створення користувача з певним доступом  до програмного комплеку закінчено.

Сподіваємося, що дана стаття буде корисною для вас. Якщо залишилися запитання по роботі в системі будемо раді вам допомогти на нашій лінії консультації куди ви зможете звернутися за телефонами: (095) 036-40-04, (098) 036-40-04, (073) 036-40-04.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: