Нарахування відпустки працівникам-донорам у період щорічної відпустки в ISpro

Нарахування відпустки працівникам-донорам у період щорічної відпустки в ISpro


Статтею 14 цього Закону України передбачено, що особа, яка виявила бажання здати кров та (або) її компоненти, зобов’язана не пізніше ніж за три дні до дня медичного обстеження, що проводиться перед даванням крові та (або) її компонентів, повідомити письмовою заявою адміністрацію за місцем роботи чи навчання або командування військової частини, де вона проходить службу, про свій намір пройти таке обстеження і здати кров та (або) її компоненти. У такій заяві зазначена особа має визначити додатковий день відпочинку, передбачений частинами другою та третьою статті 9 або частинами третьою та четвертою статті 11 цього Закону. Зазначена заява не подається у випадках, коли особа, яка виявила бажання здати кров або її компоненти, перебуває у відпустці, відрядженні, або у разі, коли її кров терміново необхідна для надання невідкладної медичної допомоги хворому. Згідно з частиною четвертою статті 9 Закону України “Про донорство крові та її компонентів” у разі давання крові та (або) її компонентів у період щорічної відпустки ця відпустка продовжується на відповідну кількість днів з урахуванням надання працівнику додаткового дня відпочинку за кожний день давання крові. Тобто у разі давання крові у період щорічної відпустки її тривалість потрібно продовжити на два дні. Підставою для надання таких пільг є відповідні довідки, видані донору за місцем медичного обстеження чи давання крові та її компонентів.

У програмі ISpro оплату відпустки донорам  реалізовано згідно законодавства відповідно до обліку на підприємстві. Розглянемо можливості системи для проведення оплати донорських.

Для цього необхідно перейти по шляху Управління персоналом – Облік кадрів – Параметри – Налаштування. На вкладці Типові операції необхідно перевірити наявність типової операції «Оплата донорських».

Якщо така операція відсутня, то необхідно її створити. Для цього по команді Реєстр – Створити приступаємо до створення типової операції. Для цього, заповнюємо код операції, назву операції та обираємо типову операції під номером 091 «Оплата донорських днів». Після цього програма автоматично виділить основні реквізити, які необхідно заповнювати в наказі. 

В наказах про оплату донорських буде доступно для вибору вид оплати з групи «Оплата по середньому». Тому перед створенням наказу необхідно також перевірити наявність видів оплати в групі «Оплата по середньому». Якщо жодного виду оплати немає, то створюємо його по команді Реєстр – Створити. Заповнюємо код, назву та обираємо метод розрахунку  274 «Донорські дні». Також необхідно перевірити налаштування вихідної суми для обчислення оплати донорських.

Після перевірки налаштувань можна приступати до створення наказу на оплату донорських. Для цього переходимо в картотеку наказів і створюємо наказ.

У нижній частині вікна необхідно додати операцію. Після цього необхідно обрати табельний номер працівника. 

Програма автоматично підтягне необхідні дані з особової картки працівника. Нам залишиться тільки перейти на вкладку Дані про надавання крові. При створенні запису нам буде доступно внесення наступної інформації: 

  • Вид відсутності – обираємо вид оплати, яким будемо нараховувати відпустку;
  • Дата здавання крові – дата, коли працівник виступав донором;
  • Пільга – можна обрати одне з 4-х значень, яким буде додано додаткові дні відпустки;
  • Номер довідки та дата довідки.

Після внесення необхідної інформації буде створити запис по наданню відпустки та дату надання відпустки.

Після цього затверджуємо наказ і переходимо в модуль Універсальні документи для формування документу по наказам та перевірки розрахунку. Для формування документу необхідно виконати операцію Реєстр – Сформувати документи з наказів і обрати операцію.

Після цього відкриваємо документ і перевіряємо розрахунок. Якщо нас все влаштовує, то закриваємо документ.
Таким чином ми з вами розглянули принципи нарахування та оплати додаткової відпустки в системі ISpro.

Сподіваємося, що дана стаття буде корисною для Вас.
Якщо залишилися запитання по роботі в системі будемо раді Вам допомогти на нашій лінії консультації куди Ви зможете звернутися за телефонами: (095) 036-40-04, (098) 036-40-04, (073) 036-40-04
 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: