Мінекономіки скасувало Книгу відгуків і пропозицій

Мінекономіки скасувало Книгу відгуків і пропозицій

Ключові слова: правила торгівлі, вимоги законодавства, комісійна торгівля, дрібнороздрібна торгівля

Втрачає чинність наказ Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 24.06.1996 р. № 349, яким затверджені форма Книги відгуків і пропозицій на підприємствах роздрібної торгівлі та у закладах ресторанного господарства, а також інструкція про її заповнення.

Саме він зобов'язував всі підприємства (одиниці) роздрібної торгівлі та заклади ресторанного господарства незалежно від форм власності вести таку Книгу, в яку споживачі записували скарги, пропозиції, відгуки та зауваження. 


Читати також:

Зміни до законодавства, що діють із жовтня 2020 року

Які податки необхідно сплатити ФОПам у IV кварталі

Що робити з залишками монет 25 копійок та чи приймати їх з 1 жовтня?

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Взамін Книги суб'єкти господарювання повинні забезпечити наявність на видному та доступному місці куточка покупця, у якому розміщується інформація про найменування власника або уповноваженого ним органу, адреси і номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів.

Це сталося завдяки наказу Мінекономіки від 16.06.2020 р. № 1130.

Водночас із Правил комісійної торгівлі непродовольчими товарами виключили вимогу щодо зазначення у документах на товари, що підлягають обов'язковій сертифікації в державній системі сертифікації, реєстраційних номерів сертифікатів відповідності чи свідоцтв про визнання відповідності.

Із Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі прибрали норми щодо заборон продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Натомість прописали, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів у дрібнороздрібній торговельній мережі здійснюється відповідно до вимог законодавства.

Уточнили для дрібних торговців, що засоби вимірювальної техніки повинні бути у справному стані, мати повірочне тавро та проходити періодичну повірку в установленому законодавством порядку.

Суб'єкт господарювання, у підпорядкуванні якого є пункти дрібнороздрібної торговельної мережі, зобов'язаний мати на всі товари, що реалізуються в цих пунктах, документи, передбачені законодавством.

За рішенням суб'єкта господарювання інформація про товари може містити поряд із текстом, викладеним державною мовою, його переклад мовою національних меншини, іншими мовами.

 

 

Джерело: Бухгалтер.ua

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: