До кінця січня можуть з'явитися нові бюджетні рахунки

До кінця січня можуть з'явитися нові бюджетні рахунки
Ключові слова: реквізити, нові рахунки, 45 днів, Казначейство, надходження
 

Рахунки за надходженнями відкривають протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Це передбачає п. 2.1 Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 22.06.2012 р. № 758.

Зважаючи на те, що Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" прийнятий 15.12.2020 р, то 45-деннний строк спливає 28 січня 2021 року.

Інформацію про відкриті/закриті рахунки доводять до відома органів Казначейства для подальшого інформування органів, що контролюють справляння надходжень бюджету згідно з установленими порядками взаємодії, та місцевих фінансових органів.

Тож наприкінці січня 2021 року стануть відомі реквізити нових бюджетних рахунків на 2021 рік.   


Читати також:
Приклад заповнення форми 20-ОПП
Змінено Положення про реєстрацію платників ПДВ
Хто з ФОП-«єдинників» має вести товарний облік?
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


За відсутності змін у законодавстві щодо переліку надходжень, які зараховують до загального та спеціального фондів державного й місцевих бюджетів, і/або порядку їх зарахування до відповідних бюджетів, не пізніше першого робочого дня нового бюджетного періоду відкривають (перевідкривають) рахунки з реквізитами попереднього бюджетного періоду.

Якщо внесені зміни до законодавства, згідно з якими змінюють перелік надходжень, що зараховують до відповідних бюджетів, та/або порядок їх зарахування, а також код та назва території, Казначейство централізовано відкриває/закриває рахунки за надходженнями згідно із внесеними змінами.

Водночас у 2021 році маємо відразу два додаткових моменти:

1. Ліквідація територіальних органів ДПС як окремих юросіб та створення їх як відокремлених підрозділів ДПС.

Процес був запущений постановою КМУ від 30.09.2020 р. № 893 і у жовтні 2020 року розпочали ліквідацію головних управлінь ДПС в областях.

2. Запровадження єдиного рахунку для сплати податків.

На 01.01.2021 року запланований старт функціонування єдиного рахунку, який платник податків може за бажанням використовувати для сплати податків і зборів, інших платежів, ЄСВ. Його платники податків відкриватимуть у Казначействі на ім'я ДПС. Порядок функціонування єдиного рахунка затвердили постановою КМУ від 29.04.2020 р. № 321.

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.com.ua

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: