Єдина звітність тепер буде подаватись щомісяця

Єдина звітність тепер буде подаватись щомісяця
Ключові слова: ризики, щомісячна подача, єдина звітність
 

З 1 січня було запроваджено подання звітності з ЄСВ у складі звітності з ПДФО. Такий звіт має подаватись щоквартально та протягом 40 днів після закінчення облікового періоду.

Та об’єднання цих звітів, що будуть подаватись щоквартально звітуванням несе за собою ряд наступних ризиків:
 
  1.  Відомості про зарплату працівників, сплату ЄСВ, страховий стаж застрахованих осіб, а також включення цих періодів для розрахунку виплат за соцстрахуванням будуть пізніше надходити до Реєстру застрахованих осіб.
     
  2.  Буде втрачено відомості щодо застрахованих осіб, включаючи подачу і коригування даних (мова про звіт типу «Уточнюючий»).  
     
  3.  Буде послаблено платіжну дисципліну сплати сум ЄСВ через відтермінування граничних строків сплати, що звичайно вплине на забезпеченість фінансовим ресурсом поточних пенсійних виплат.
     
  4.  Відтермінування реалізації заходів впливу для стягнення простроченої заборгованості, оскільки виникнення такої заборгованості відображатиметься по зобов’язаннях, що містяться в квартальному звіті.
     
  5.  Визначення показників середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії. Так як здійснюватиметься за місяць на підставі даних квартальних звітів.
     
  6.  Ускладнення вчасного здійснення щомісячного аналізу основних показників, що впливають на повнення бюджету ПФУ: фонду оплати праці та чисельності застрахованих осіб. А також унеможливлення моніторингу відомостей Реєстру застрахованих осіб щодо виявлення ознак використання праці з порушеннями законодавства про працю.
     

Тому пенсійний фонд оприлюднив проєкт змін до ПКУ, за якими єдина звітність буде подаватись не щоквартально, а щомісячно.

Так, законодавці хочуть забезпечити права на своєчасное обчислення страхового стажу, призначення та отримання пенсійних та інших виплат.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: